De Griekse kwestie

Hoe opgelucht kun je zijn als je net te horen hebt gekregen dat je nog meer belasting mag gaan betalen? Het andere doemscenario, een Grexit, is nog erger. Ja min of meer zijn we opgelucht al is het in figuurlijke zin nog lang geen zomer in Griekenland. Dat er door de Griekse bevolking is gekozen voor de EU en de Euro, althans het merendeel, heeft Tsipras wel bereikt. Was dit een psychologische ’truc’? Om de Griek, en de politieke achterban, tot in het diepst van zijn ziel te laten kijken en de Griekse trots op zij te zetten om een definitieve keuze te maken? Of was het een keuze uit armoede? Sinds de verkiezingen in januari is de Griekse economie nog verder in elkaar gezakt. De situatie is niet langer houdbaar. En zie daar Tsipras heeft een plan, eindelijk. Tot en met zondag was een ‘Grexit or not’ bij ons 50/50.  Dat is nu even ten gunste gekeerd van de EU.

heart text

De opluchting was maandagavond duidelijk waar te nemen bij de reporters en de geinterviewden op de Griekse televisie. Een Griekse vriend vertelde ons dat er onlangs een onderzoek was gehouden onder de Griekse bevolking in populariteit van regeringsleiders. Op 1 staat Poetin, op 2 Obama en op 3 Merkel…Heel verrassend omdat menige Griek tot voor kort de naam Merkel bijna spugend uitsprak.

Het is zomer! De zon schijnt er lustig op los, de temperatuur stijgt gestaag en al onze gasten hebben de portemonnee flink gevuld met contant geld. Ze doen hun best om dat schaamteloos uit te gaan geven op Kythira. Parakalo!

Een hele mooie zomer gewenst!

Albert&Anita

 

 

 

4 gedachten over “De Griekse kwestie

  1. Ik heb hem gedeeld, Anita en Albert! En reken er maar op, dat ik terugkom met zoveel geld als ik kan missen op dat moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.