Fijne kerstdagen

 

Καλά χριστούγεννα

 

Hoe extra bijzonder is het om elkaar dit jaar fijne kerstdagen toe te wensen? Hoe klein je het ook moet vieren, des te groter zal het geluk zijn als de vrijheid er weer is. Reikhalzend kijken wij ook uit naar een nieuw jaar. Een schoon jaar. Een wereld vrij van een virus dat nu al bijna een jaar lang letterlijk de kroon spant. Het gesprek van de dag is.

Ooit kreeg ik een gedichtenbundel: jou willen is je missen. Hoe toepasselijk tijdens de veelal uitbundige feestdagen die in het jaar 2020 verplicht in een lockdown worden gevierd. Ook op Kythira. Een kaarsje aansteken kan altijd. Voor al je geliefden die je zult missen aan je mooi aangeklede kersttafel maar des te meer aanwezig zullen zijn in je hart.

Geluk vind je in harmonie zijn met jezelf. Je omgeving. De dingen die je doet. Die je zegt. Die je denkt. In harmonie vind je het ware geluk.

Zorg goed voor jezelf. En maak er een paar onvergetelijke feestdagen van.

Albert&Anita

*Klik op de foto om deze te vergroten. Een selectie winterlandschappen op Kythira. December 2020

 

 

 

PS: geluk voor mij is elke dag een wandeling kunnen maken in de natuur. Dat verfrist de geest. Geeft kracht aan lijf en leden en inspireert mij enorm. De totale rust om mij heen, laad me op. De stilte klinkt voor mij als muziek. De natuur is levenslustig. Elk plantje, struik of stoere boom heeft zijn eigen cyclus. Het groeit en bloeit en komt elk jaar een paar maanden tot rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.