The Kytherians

 

The Kytherians

De Kytherianen. Een boekje vol met fantastische verhalen over de bewoners op het eiland Kythira. Van 1904 tot heden. Over het leven op een Grieks eiland van toen en nu.  Van dagelijkse grappige gesprekjes tot aan het levensverhaal van een eilandbewoner in een notendop. Over buren, en ooms en tantes van de schrijver. Maar ook over windmolens en taxichauffers.

Elke dag (her)lees ik een verhaaltje uit dit boek. De prachtige foto’s, in zwart/wit, geven de tekst letterlijk een gezicht, een indruk. Omdat het zo ver terug gaat in de tijd zijn diverse bewoners al overleden. Hadden ze ooit gedacht dat hun gedachten, een dagelijkse praatje of belevenis nog eens letterlijk op papier zouden worden gezet?

Het laatste excemplaar van dit boekje heb ik in oktober 2019 uit handen van de schrijver ontvangen. Het is compleet uitverkocht. Jammer want het is zo’n leuk boekje over de eilanders op Kythira.

Dat ik er nu toch over schrijf komt omdat ik afgelopen week het goede nieuws ontving dat er een herdruk  komt. Niet alleen in het Engels. Voor het eerst komt er ook een uitgave in het Grieks! Leuk om aan je Grieks te werken en zeker extra prettig voor alle Kytherianen die geen Engels spreken.

Mis het niet: The Kytherians door James Prineas.

Anita

 

The Kytherians by James Prineas

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.