De Olijf-Pluk-Weken 2014

Afgelopen weekend zijn we gestart met de olijvenpluk. Na drie dagen is er een record gebroken(490 kilo in 2012) en wel 530 kilo. Gisteravond kwamen ze, Albert en de plukkers, thuis met 100 kilo heerlijke verse grasgroene olijfolie. Echt een topploeg. Volgend jaar weer?
In ieder geval vinden ze het zo leuk dat ze vandaag nog een dag gaan plukken. Voor je het weet zijn alle Kythiriaanse olijfbomen ontvrucht!!!

Blijkbaar hebben we 6 jaar geleden een trend gezet. Was er al sprake op de internationale website Visit Greece van een promotie over olijvenplukken, nu start Ross Holidays, de enige Nederlandse charter op Kythira, er ook mee. Een arrangement op Kreta en Pilion in december. Volgens onze plukgasten is ons arrangement, de plek en de gastvrijheid niet te evenaren. Dat is nog eens een fijn compliment. Een weekje olijven plukken(of twee) in november is ook echt heel leuk.
En wij zijn heel blij met alle reclame die Ross Holidays gaat maken voor de olijvenpluk, waar dat dan ook is in Griekenland.

Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.