Kythera Secret and Unexpected

  Kythera Secret and Unexpected is de titel van deze 15 minuten durende film van Tzeli Hadjidimitriou. Ik vind het zo knap wat ze heeft gedaan om het best bewaarde ‘geheim‘ in Griekenland zo neer te zetten. Kythera dus! Verwacht geen beelden van eindeloze stranden, gladgestreken huizen, stralend blauwe luchten en de heerlijke Griekse keuken. Het zijn de ‘onverwachte’ beelden…. Lees verder….

Corona Krabbels

    10 maart 2020 “Als er iets is kun je me altijd roepen!” Zo probeerde ik Panajiota, onze alleenstaande 85 jarige buurvrouw, enigzins gerust te stellen. Ze woont nog geen honderd meter bij ons vandaan en iedereen die wel eens bij ons heeft gelogeerd weet dat haar stem ver draagt. In deze zware coronavirus tijd een absoluut pluspunt. Later…. Lees verder….

Coronavirus

  Wil jij op de hoogte blijven van het coronavirus in Griekenland? Volg dan het corona dossier van Parakalo: Coronavirus in Griekenland.    OP KYTHIRA IS ER NIEMAND BESMET De zon schijnt en de wilde voorjaarsbloemen schitteren ons tegemoet. Waaronder vele anemonen. De wetenschappelijke naam van de anemoon is: Anemone Coronaria (kroon)! Corona in het Grieks spreek je uit als…. Lees verder….