Olijven plukken?

 

Olijven plukken? Hoezo? Ze waaien als vanzelf uit de bomen. Het weer op Kythira deed ons deze zomer verbazen. Wel drie keer een tropische regenbui uiteraard gevolgd door de gebruikelijke snoeihete zonnige dagen. Het ideale recept voor een snelle rijping van de groene olijfjes. Van groen naar zwart. Zwarte olijven zijn 100% rijpe olijven. Die hangen wat losser aan de takken en zwarte olijven zijn er al veel. Eind september werd Kythira geteisterd door een hele echte storm. Tesamen met stevige hoosbuien en stralende zonneschijn konden vele olijven het niet langer uithouden in de bomen…

 

Olijven plukken?

Het is begin oktober en er groeit al gras onder de olijfbomen

 

Olijven plukken? Doen! Vanaf 26 oktober beginnen we met de pluk en wees gerust er hangen nog genoeg olijven ín de bomen. Dit jaar hebben we weer een grandioos mooie olijfboomgaard tot onze beschikking. Eeuwenoude bomen in een van de mooiste valleien van het eiland. Lijkt het je leuk eens  een olijf-pluk-week mee te maken? Vanaf 26 oktober tot 2 november hebben we nog twee plekken beschikbaar.

Klik hier voor alle informatie en de ReisVoorstellen of stel je vraag meteen aan Albert via albert@eengriekseiland.nl

Anita

NB: het is een top vakantie week én het is beslist niet moeilijk én er is genoeg tijd om Kythira een beetje te (her)ontdekken

 

 

 

Share
Boekenlegger op de permalink.

2 Comments

  1. Ik kan het iedereen die graag buiten speelt aanraden! Ik ga dit jaar voor de 9e keer en hoop volgend jaar de 10 keer vol te maken! Het ontbijt is uitmuntend, de diners super én supergezellig, de sfeer in de olijfgaard is fantastisch! Wat wil een mens nog meer!? Lekker energie opdoen voor de Nederlandse winter.

  2. Anita Snippe

    Dank je wel Christina en tot heeeeel snel! A&A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.