De Olijf-Pluk-Weken 2015

Het is lang geleden dat ik ’s morgens bij het wakker worden dacht: “he het is zaterdag, het is weekend”. Dat speciale-zaterdag-gevoel van een hele lange dag zonder dat er verplichtingen zijn. Zal dat komen omdat de laatste olijvenplukkers vanochtend zijn vertrokken? Of omdat wij samen zaterdag en zondag hebben vrijgehouden? Of omdat het toevallig sinds weken, maanden voor mijn gevoel, weer eens regent? Ik hou het op een combinatie van bovenstaande. In de zonovergoten olijf-pluk-weken van 2015 zijn er records gebroken. Elke week met meer dan 500 kilo olijven naar de olijfpers en zelfs de laatste week met 620 kilo. Wat een kanjers die plukkers. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak van de olijfolie, deze is lekkerder dan ooit. Als je eenmaal verse olijfolie hebt geproefd wil je niet meer anders, ik waarschuw je.

Anita

 

Plukkers met jarenlange ervaring want bijna komen ze elk jaar voor een weekje (of twee) naar Kythira. Geweldig Ted, Christina, Marianne en Henk en Jenny.
Plukkers met jarenlange ervaring. Geweldig, dank jullie wel Ted, Christina, Marianne en Henk en Jenny en tot volgend jaar.

 

Kees en Rian (StilteWandelingen en Mindfulness) namen hun vrienden mee naar Kythira voor een weekje in de olijfboomgaard en lekker eten.
Kees en Rian (StilteWandelingen en Mindfulness) namen hun vrienden mee naar Kythira voor een weekje in de olijfboomgaard en lekker eten.

4 gedachten over “De Olijf-Pluk-Weken 2015

  1. Een geweldig mooie ervaring! Perfect ritme van eiland-touring, wandelen, uitpuffen, eten/drinken, olijven plukken, lachen, kletsen & zingen; dit alles overdag onder een weldadige november-zon en ‘s-avonds onder een schitterende sterren-hemel! Zeer comfortabel verblijf, mede dank zij de uitmuntende zorg van Albert & Anita!

    1. Bloos bloos, dank je wel Kees voor de mooie complimenten. Het was geweldig jullie hier zo te zien genieten. groetjes Albert&Anita

  2. Het was een fijne en relaxte olijven-pluk-week, heerlijk in de zon, de geur van thijm en prachtige vergezichten. Tijd ook om dit nu groene eiland te verkennen met auto en prachtige wandelingen. Dit alles vanuit een mooi en aangenaam verblijf,heerlijke maaltijden en bijzondere zorg van Anita en Albert.Een week om al je zorgen opzij te zetten en te genieten. Hartelijk dank Albert en Anita
    en misschien tot volgend jaar.

    1. Nog meer bloos bloos, dank je wel Riet, opdat je nog heel lang kunt nagenieten van deze onbezorgde week. groetjes Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.