Tien jaar Guesthouse

 

Eind augustus 2004 zetten wij voor het eerst voet op Kythiriaanse grond. Twee weken vakantie op een Grieks eiland waar wij nog nooit van hebben gehoord. Het is dan ook puur toeval, of beter puur geluk, dat wij Kythira hebben gevonden. En dat ging simpeler dan je denkt. Gewoon de kaart van Griekenland erbij pakken, de ogen sluiten even zwaaien met de wijsvinger in de lucht en dan land je op…Kythira!

 

Augustus 2009

 

In 2006 kwamen we nog eens terug. Met de (huur)auto vanaf de Peloponessos. Aankomen met de veerboot, anderhalf uur vanaf Neapolis, is een bijzondere ervaring. Het avontuur en de vrijheid lonkte en lokte aan alle kanten. Na een paar dagen rondrijden over het eiland waren we verkocht. En toen besloten wij: op Kythira willen we wonen. En werken. Licht(fos) en Ruimte (chóros) zochten we en vonden we. Als midden dertigers konden wij het ons niet veroorloven om met pensioen te gaan en trouwens, daar hadden (en hebben) we ook helemaal geen zin in. We wilden en moesten iets verzinnen. Dus gingen we terug naar huis, naar Groningen, om plannen te maken. En centjes te tellen.

In augustus 2009 openenden wij de deuren van ons spiksplinternieuwe guesthouse. Onder de letterlijk bezielende leiding van Panajiotis Magonezos (te jong overleden in 2012) bouwden wij ons paleisje. In traditioneel Griekse stijl, a la Magonezos, en met een vleug(je) Albert&Anita.

 

Tien jaar Guesthouse, Kythira
Augustus 2019

 

Inmiddels zijn we 10 jaar verder. En er zijn vele gasten gekomen en gegaan en weer teruggekomen. Dat geeft een heel voldaan gevoel; als gasten het zo naar de zin hebben dat ze jaar na jaar op vakantie komen naar Kythira, naar ons!  Er zijn ontzettend veel leuke en grappige anekdotes te vertellen, vele schrijf ik op in de jaarlijkse column Zomerverhalen. Of in de korte verslagen van onze Speciale Vakantie Weken. Althans die gepast zijn om gepubliceerd te worden. We houden het wel netjes. Dan is daar nog de rubriek Krabbels, ontmoetingen en momenten uit ons dagelijkse leven die ik onvergetelijk wil maken door ze op te schrijven.

Veel lees- en kijkplezier en, als het je lukt, kom eens langs op Kythira en ervaar het ultieme eilandgevoel. Natuurlijk bij Xenónas Fos kè Chóros.

Zonnige groet,

Albert&Anita

*2018, tien jaar (wonen) op Kythira!

 

6 gedachten over “Tien jaar Guesthouse

 1. Ik zie de verschillen hoor! ? Wij komen al op “ons” Kythira sinds 2003 en,op de één of andere manier gaat Kythira in je bloed zitten of “there is something in the water” misschien? Jullie hebben een prachtige plek gecreëerd en als we er zijn, meestal in mei, komen we onvermijdelijk langs jullie guesthouse vanuit Agia Pelagia, iets om trots op te zijn! Groetjes John en Bea

  1. Dank jullie wel John en Bea! Kythira is verslavend, ja nou. Leuk om te weten dat jullie na al die jaren nog altijd zo genieten. Ga zo door!!! Groetjes Albert&Anita

 2. 10 jaar al weer, onvoorstelbaar en wat hebben jullie een geweldig paleisje laten bouwen. Idd met Anita&Albert trekjes. Soms voelt het voor ons heel ver weg maar we hopen dat we nog vaak het eiland te mogen bezoeken.
  Liefs mam

 3. Lieve mensen, we zeggen het toch nog maar een keer… jullie kunnen zo trots zijn op jezelf en op wat jullie daar neergezet hebben! Een prachtig eiland met een prachtig guesthouse van prachtige mensen!
  Liefs Belinda & Jan

  1. Ohhhh wat lief van jullie, dank je wel!!! Sorry voor de wat late reactie, beetje druk enzo…dikke zoen Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.