Een logo? Het logo…

Het Griekse woord voor woord en spraak is ‘lógos’. Niet gek dat de term ‘logo’ in Nederland gebruikt wordt voor het beeldmerk en de uitstraling van een bedrijf. Alles samengevat in één plaatje voor de herkenbaarheid.
Met het kleine bedrijf wat wij runnen was het maken of hebben van een logo niet onze prioriteit. Zoals het wel vaker gaat in het leven ontstaan dingen gewoon. En zie daar sinds een paar weken hebben wij een heel echt logo. Met de introductie van onze vernieuwde website is deze geruisloos ingebracht. Nu is het helemaal af. Althans dat vinden wij…we horen graag je mening.

Een logo? - het nieuwe logo van Xenonas Fos ke Choros
Een logo? – het nieuwe logo van Xenonas Fos ke Choros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kwam het zo tot stand?

Ons uithangbord bij de oprit, een klein bordje met slechts Fos ke Choros, zorgt dat iedere gast uit binnen- en buitenland ons kan vinden. Het functioneert prima. Toch krijgen we wel eens commentaar op het bord. Zelf vinden we ook al jaren dat deze vernieuwd moet worden, we spreken niemand tegen, maar verzin maar iets. Vele ideeën zijn de revue gepasseerd echter niet een kreeg een 100% JA van ons allebei.

Tot dat het uithangbord weer eens ter sprake kwam. Wat moet er op komen te staan, als we daar uit zijn dan zijn we al weer een stuk verder. Over de tekst waren we het snel eens en blijkbaar gaf dat de beste inspiratie bubbel. Al tekenend kwamen we tot het volgende. Neem de hoofdletters F, K en CH van Fos KeChoros* , in het Grieks geschreven(zie de eerste drie letters op de foto hieronder)en verweef die met elkaar en daar staat ineens de gehele naam tezamen in een mooi plaatje. Het lijkt wel wat op een zonnetje wat het extra leuk maakt want de betekenis van ‘fos’ in het Grieks is licht.

Snel even naar de encyclopedie, googlen dus, echt Albert zijn ding. Het zonnetje, ons zonnetje, blijkt al ca 2000 v Chr geintroduceerd te zijn in Griekenland.Pas in de jaren 70 echt ontdekt tijdens een archeologische opgraving. Vanaf die tijd kwam het onderzoek pas goed op gang en blijkt deze ‘zon van Virgina’ in de Griekse oudheid op vele manieren te zijn gebruikt. Uitgebeeld met 8, 12 of 16 stralen.
Daar zit nu precies het verschil want ons logo heeft er slechts 6. Ha, zo hebben wij ons eigen zonnetje van Virgina.De stralen hebben elk hun eigen betekenis:

De uitleg van ‘onze’ stralen met de klok mee.
De hoofdletter F in het Grieks ‘fie'(de verticale stralen) vuur en aarde.
De hoofdletter K; vuur, Appollo, Aris en aarde.
De hoofdletter X; Athene, Apollo, Aris en Dimitra.

Onze zon:

De originele, 16-stralige zon:

* Even terug in de tijd. Toen ons besluit gevallen was om naar Kýthira te emigreren hebben we ons project Licht&Ruimte(Fos ke Choros, fonetisch) genoemd. Een huis of stuk grond hadden we toen nog niet. Slechts een plan om op dat mooie eiland met het vele zonlicht samen een B&B op te zetten. Ruimte voor onszelf om iets nieuws te creëren. Toen het guesthouse klaar was klopte de naam met de plek. Zodoende ontstond Xenonas – traditional guesthouse – Fos ke Choros.

Of is ons nieuwe logo toch meer een strandlelie. Deze prachtige bloemen verschijnen, ogenschijnlijk, ineens vanuit het niets op het strand eind augustus.

Albert&Anita

[google-translator]

Eén gedachte over “Een logo? Het logo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.