Pizza bakkers

Kijk nu toch wat een mooie pizzabakkers. Albert Blok en Panajotis Magonezos, herken je de laatste nog? Onze aannemer, zie bouwprojecten. Zij gaan een heerlijke lunch verzorgen en ze hebben er zin in dat kun je wel zien.

 

Noot: vanwege de crisis is het hele gezin Magonezos in oktober 2012 vertrokken naar Australië. Met de bedoeling zo snel mogelijk terug te keren. Althans Panajotis want hij had zijn hart verpand aan zijn geboortegrond: Kythira. In april 2014 kwam het vreselijke nieuws dat hij plotseling is overleden. In Australie. Een dag voor zijn 56e verjaardag, veel te jong. Intens verdrietig zijn wij. Daar hebben wij geen woorden voor. Het ironische gebeurde dat een maand later zijn 87 jarige vader overleed en 2 weken later zijn moeder. De ouders woonden nog altijd op het eiland. Hartverscheurend.

Werken en overleggen tegelijk waar vind je dat nog?

Tijdens het werkoverleg was het deeg zo gerezen dat ze er bijna samen in verstrikt raakten.

Uiteindelijk kon het deeg dan toch gerold worden.

Buiten staan Petros en Clive al vol ongeduld te wachten. Het is ook kouder dan verwacht. Het is al dagen mooi weer en op 4 april zou het helemaal geweldig zijn. Niet dus.

Nu was de keuken nog netjes.

Mmm ze zijn heerlijk. Beetje wijn erbij…Albert doet de pizza in de houtoven buiten en Panajotis gebruikt de electrische oven binnen. Wie is hier de echte pizzabakker?

Zie hier Pizza Kythira!!! Let op de vorm…

Rond 18:00 uur(!)en ca 30 pizza’s verder, zie foto. Tijd om de boel maar eens op te ruimen. Alleen iedereen zit zo lekker. Nou vooruit nog een wijntje dan maar!

Anita

 

NB: Oktober 2012, net voor het vertrek naar Australie van Panajotis Magonezos. Hij stond er op om voor ons zijn overheerlijke kipgerecht in romige saus met dubbelgebakken aardappelen te maken. Mijn ouders waren er op dat moment ook en die wilden heel graag mee-eten. En zo gebeurde. Hij heeft gekookt. In onze keuken. Tijdens het “plat slaan” van de kipfilet knapte de glazen snijplank in gruzelementen. Ik riep heel hard:”waarom doe je dat ook op een glazen snijplank?” Als een kwajongen keek hij mij aan. Sindsdien hebben wij elke glazen snijplank in huis verwijderd. Deze foto is genomen op 10 oktober 2012 en het is tevens ons laatste ‘avondmaal’ met hem.

 

SONY DSC

 

 

 

Eén gedachte over “Pizza bakkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.