Magic Green Pool

 

Als er een bijzondere plek is om te bezoeken, op Kythira uiteraard, dan is het zeker de Magic Green Pool.  Een soort van geheim plekje waarvan je vermoedt, en hoopt, dat jij dit als enige kent. Een illusie. Dit wonderbaarlijke natuurverschijnsel is een soort van groot plonsbad. Maar dat klinkt wel erg oneerbiedig voor zo veel natuurschoon. Het heldere lichtgroene water ziet er zeer uitnodigend maar dat vind ik ook van de immens blauwe zee ernaast. De smalle natuurlijke stenen richel, tussen zee en plonsbad, zorgt voor een regelmatige verversing van het water. Het lieflijke en ruige Kythira is hier in een blik te vangen.

 

Magic Green Pool
Met de Glass Bottom Boat naar de Magic Green Pool. Foto Dimitris Baltzis van I love Kythera.,

 

De wandeling naar dit bijzondere plekje begint in Limnionas, achter het dorp Mylopotamos, en is slechts 45 minuten. Dat klinkt gemakkelijker dan het is want je loopt in de zomer in de brandende zon, er is geen boom of schaduwplekje. Menigeen vergeet voldoende water mee te nemen en/of men denkt de tocht op slippers te kunnen doen. Auw!

Het vlakke terrein is niet moeilijk te lopen, volg de steenmannetjes, maar het venijn zit hem in de staart. Het laatst stukje is een beetje klauterwerk en best steil. Vanaf hier volg je de blauwe stippen, is mijn advies, en je af en toe vasthouden aan een stuk rots, hoe puntig en hard deze ook is, is geen overbodige luxe. Heb je hoogtevrees? niet doen, is je motoriek niet al te goed, niet doen. Ben je geen wandelaar, niet doen. Dat klinkt allemaal enger dan het is maar een teleurstelling voorkomen is beter. Aangekomen bij de de Magic Green Pool is er nog steeds geen schaduwplekje te vinden. De brandende zon voel je des te meer.

Heb je toch besloten om de tocht naar de Magic Green Pool te maken dan zul je zien dat het licht hier prachtig is. Gelegen aan de westkust straalt de zon je hier van alle kanten tegemoet. Helder, doordringend en rustgevend. Je zit, je staart, je zwemt, je hangt je benen in het water en de echte klauteraars gaan op verkenning. Nieuwsgierig als men is naar al die grotten waar men uitsluitend geitenkeutels blijkt te vinden.

Tip: De Magic Green Pool is prima om in het voor-of najaar wandelend te bezoeken. In de hete zomermaanden is een bezoek mogelijk met Alexandros Glass Bottom Boat* vanuit Kapsali.

Anita

*vaart alleen in de zomermaanden

**Nog meer bijzondere plekken op Kythira: zes plekken die je niet mag missen

 

Magic Green Pool
Uniek Kythira! Juni 2018, samen met super fitte Wietske wandelen we naar de Magic Green Pool. We hadden die middag geluk met slechts 25 graden en een verkoelende wind vanaf zee. Een groepje Grieken ging ons voor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.