Kerst op Kythira

Een mooi gedekte tafel voor onze gasten. 

 

Die hier lekker zitten te smullen van hun kerst diner.

 

Januari is al voorbij en het laatste stukje voor 2011 moet ik nog altijd schrijven. Een van de geweldige dingen als zelfstandig ondernemer is dat niemand mij achter de broek zit. De enige die iets van me wil ben ik zelf. Dat kan overigens nog lastiger zijn dan een ‘baas’ of manager. De laatste jaren is er zeker persoonlijke winst geweest. Ik maak me veel minder druk over de deadline (door mijzelf opgelegd) van het in te leveren stuk, bij deze.

 

Onze nieuwjaars mail maken we op het strand.
Het is half december en dik 20 graden.
Op ons favoriete strand.

 

December is voor mij de maand om wat te mijmeren over de afgelopen maanden. Met als perfecte afsluiting een nostalgische oudejaarsdag. Dat gevoel wordt versterkt als er oliebollen gebakken worden. Albert heeft zich vol verve wederom aan deze taak gewijd en ik was proefkonijn. Zijn ze gaar? Moeten ze langer of korter? Vind je ze lekker? Hebben we genoeg? Ik heb staan smullen en aangezien ik van knapperige goed doorbakken oliebollen houd werd de eerste lading na een paar uur bikkelhard. Kleine Kythiriaanse rotsjes. De zachtere versies waren om 24:00 uur nog heerlijk. Weggespoeld met echte champagne(dank je wel Els). Het werd ouderwets vroeg…

 

Het raclette-eindejaars-oliebollen-champagne-quiz-feest.

 

Op oudejaarsdag was er nog een extra leuke happening van onze gasten: een huwelijksaanzoek die met ja is beantwoord. Op het eiland van Aphrodite kan dat alleen maar een heel goed teken voor hun toekomst samen zijn.
Het eerste werkje in het nieuwe jaar begon met een ware poetsdag. Met 9 eilandvrienden gourmetten/racletten en daarna nog oliebollen eten en quizen met onze gasten vraagt om een flinke opruiming. Met een houten kop!

 

Winter! Zo kan het ook. De besneeuwde bergtoppen van het Taigetosgebergte op de achergrond. Zeker 100 km verderop.

 

Het nieuwe jaar zijn wij fris gestart en we hebben er reuze veel zin in. Nog weer meer als het jaar daarvoor. Hoe kan dat toch? Omdat we de zekerheid hebben van ‘het kunnen runnen’ van een guesthouse? Ik kan zeggen dat poetsen en strijken niet bepaald mijn hobby’s zijn. Noch die van Albert. Leuk als er een boeking komt maar dit is toch een tijdelijke voldoening. De boekhouding? Nee ook niet echt…Wat is er nu wel zo leuk? Als ik het allemaal op een rijtje zet zijn het ‘De Gasten’ die uit alle hoeken van de wereld bij ons komen logeren. Er logeren bij ons, gek genoeg, alleen maar hele leuke gasten dat maakt het allemaal zeer bijzonder. Het enthousiasme over hun verblijf bij ons, het eiland, het lekkere eten in de restaurants en nog zo veel meer. Daar doen wij het voor. Het zakelijke deel is dat wij er wel van moeten eten en drinken. Het is onze bron van inkomsten. Wij zijn dolblij met iedere gast ook omdat de maandelijkse kosten gewoon door gaan. Nog meer zelfs want de belastingen zijn/gaan fors omhoog in Griekenland. Als de Griekse overheid hier dan ook een goedwerkend belastingsysteem van op poten kan zetten en meer sociale voorzieningen dan komt het helemaal goed met dit prachtige land. Grote en kleine zorgen zijn er altijd maar dat houdt ons scherp en creatief.

 

Zo kan het ook. Windkracht 9 in Kapsali. Doorweekt in 10 seconden.

 

In 2012 gaan we voor het eerst echt samenwerken met iemand anders. Niet zo maar iemand maar met mindfulness trainer Rian Coumou . Wij hebben de accommodatie en zij organiseert de StilteWandelingen . Dit alles gaat voor het eerst plaatsvinden in maart 2012. Inschrijven kan nog steeds al zit het bijna vol.

 

 

Kythira is het hele jaar door een geweldig wandeleiland. De ANWB heeft er een leuk artikel over geschreven in hun blad OpPad. Diverse wandelingen zijn omschreven op hun webiste www.OpPad.nl. Zelfstandig wandelen op het eiland is heel makkelijk. Een goede kaart, een rugzak mee met proviand en vooral veel water.

Een andere mogelijheden om het eiland te ontdekken is het wandelboek van Frank van Weerde: Doorlopend Kythira. Te koop in de diverse boekhandels op het eiland. Nieuw van zijn hand is een trektocht over het eiland.

Een prachtig initiatief is Hiking Kythira . De Griekse Fivos Tsaravopoulos is de drijvende kracht hierachter. Veel oude ezelspaden worden , in samenwerking met de gemeente op Kythira, schoongemaakt en voorzien van subtiele bewegwijzering. Op de website staan diverse wandelingen.

Ook wij hebben nu de eerste WandelWeken uitgezet. Een uniek programma vanwege de breng- en haalservcie. Elke dag bezoek je een ander deel van het eiland. Je kunt er zo lang of kort over doen als je wilt. Alleen of met z’n twee of met gelijkgestemden. Het programma is best pittig. Wandelingen van 4 -7 uur per dag maar we hebben ook een light versie of een combinatie. Een aanvulling hierop is om eens een dag met een gids te gaan wandelen. Extra leuk om tijdens het wandelen historische en smeuige verhalen te horen over Kythira. Lees hier meer over onze Wandelaanbieding in het voor- en najaar.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en activiteiten stuur dan een mail naar info@eengiekseiland.nl.  Met enige (on) regelmatigheid ontvang je (korte) informatie. Weet je iemand die geinteresseerd zou kunnen zijn meld deze dan gerust aan bij ons.

Een heel gelukkig, gezond en inspirerend 2012 met extra veel vakanties in Griekenland en in het bijzonder op Kythira.

Albert&Anita

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.