Kumquat

 

Mijn vangst van vandaag, uit eigen gaard, zijn deze kleine oranje vruchtjes: Kumquat. Wel 300! Je kunt ze, zo uit de hand, met schil en al eten. Ze smaken een beetje bitter zoet. Ook lekker om er een likeurtje van te maken of wat ik ga doen ‘een zoetje van de lepel’ – gliko tou koutaliou –  op z’n Grieks. Heerlijk over dikke lobbige Griekse yoghurt, cheese cake of als extra feestelijke verwennerij bij een plak cake. Nu eerst op jacht naar een weegschaal en suiker…

Anita

Kumquat

 

En dit is het resultaat een paar dagen later. Een heerlijk zoet fruit hapje. Het was even spannend of het bij de yoghurt zou smaken en dat doet het. Voortreffelijk, niet te zoet maar lekker verfrissend.

 

Kumquat

Share
Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Pingback:Kweepeer - blog een Grieks eiland - Kythira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.