Paard en wagen of een E-bike?

 

Deze zomer is het aanbod van vervoer op Kythira een beetje uitgebreid: een rondje met paard en wagen of een E-bike. Of allebei! Paard en wagen vind je in het dorp Milopotamos. Vraag naar Stamatis Magoulas, de man van Karin* voor de Kythira kenners, hij ment en jij geniet van een zorgeloos ritje in de pittoreske omgeving van Milopotamos. Ik zie mezelf al zitten in dat prachtige antieke sjeesje in een wapperende jurk, grote hoed en zonnebril op, mijn lief naast me en een glaasje bubbels bij de hand. En Stamatis toert ons rond. Romantiek ten top. In de Kythera Summer Edition 2017 lees je op pagina 11 een artikeltje over de altijd stijlvolle Karin en hun uitdijende dierenparadijs.

 

Paard en wagen of een E-bike?

Voorjaar 2017. Stamatis in Milopotamos maakt een proefrit met een van de priesters. Foto is van Kaliopi Karidi van taverna Platanos, Milopotamos.

 

Wat betreft de E-bike oftewel de elektrische fiets roep ik al jaren dat dit geweldig zou kunnen zijn op Kythira.  In het voorjaar fietsen wij regelmatig op onze hybride mountain bikes, en ik kan je vertellen dat dat behoorlijk pittig is. De heuvels van Kythira zijn energievreters. Fietsen is om die reden, in vergelijking met een wandeling, een stuk inspannender. Nu heb ik zelf nog nooit op een elektrische fiets gefietst maar onlangs zag ik een stel erg soepel over de weg glijden op elektrische fietsen. Heuvel op en heuvel af met een grote glimlach op hun gezicht. Heel wat anders dan onze verbeten koppies van inspanning als we van Paleopolis naar huis fietsen over een 15 km alsmaar stijgende weg.  Goed voor de benen maar niet voor iedereen geschikt. Zeker niet met de huidige temperaturen. Overdag is het 42 graden en afgelopen nacht om 1 uur was het nog altijd 32 graden! Als de temperatuur een beetje daalt is de elektrische fiets een geweldige aanvulling op auto en scooter en zorgt voor een heel andere beleving van Kythira.  Fietsen dus, en op een E-bike met een beetje hulp. Voor 25 euro per dag huur je al een elektrische fiets van Panajotis Rent A Car.

 

Paard en wagen of een E-bike?

Foto van Panajiotis Rent a Car.

 

Veel plezier deze zomer op Kythira! Overigens is een E-bike ook in het voor-en najaar te huur.

Anita

*klik hier voor een video van Boutique Karin in Milopotamos 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Rob (insta: @fietsvakantie_griekenland)

    Leuk, een e-bike. Maar hoeveel km kun je rijden in de heuvels? Ik zou daarom die hybride mtb blijven gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.