Soort zoekt soort

Wat hebben Schiermonnikoog, Groningen en Kythira met elkaar gemeen? Ha, een inkopper is dat er leuke mensen wonen en dat je er lekker kunt eten. Dat Schiermonnikoog en Kythira eilanden zijn weet ook (bijna) iedereen. Dat de eilandgasten die van Schiermonnikoog houden, en daar regelmatig komen, ook net zo genieten van Kythira is al minder bekend. En ja dat is echt zo. De rust, de natuur, de lokale cafes en eetgelegenheden, de wind, de wolken het is op beide eilanden te vinden met een extra zonnig sausje op Kythira. Laat nu op Schiermonnikoog ook Albert zijn broer wonen. En eigenaar zijn van het meest noordelijke restaurant van heel Nederland De Marlijn. En daar kun je super-zalig-lekker eten.

de olijfboom
Traiterie de Olijfboom en de jongste loot is Ouzerie De Olijfboom. Doe eens Grieks in Groningen.

Wat je vast niet weet is dat er een olijfboom bestaat in Groningen. De Olijfboom. Laten wij nu dol zijn op olijfbomen. Maar bij deze Olijfboom kun je vooral heel lekker eten of heerlijke Griekse, ja alleen maar Griekse, hapjes halen. De eerste Griekse traiteur in de stad Groningen. Met als eigenaren een jong Grieks stel. Helaas hebben wij nog nooit kunnen proeven van deze heerlijk Griekse keuken maar uit de verhalen van familie en vaste gasten van ons én van Traiterie De Olijfboom is het daar ouderwets Grieks smikkelen. Zodra wij weer eens in Nederland zijn gaan zekere een proeverij bij hen bestellen.

IMG-20150325-WA0000 (814x1024)

Laat er nu op Schiermonnikoog en bij de Olijfboom ook nog eens een leuke poster van ons guesthouse hangen want ja het spreekwoord: soort zoekt soort gaat hier zeker op. Kortom het is de hoogste tijd voor wat promotie van onze kant voor leuke adresjes in Nederland. Weet jij nog een leuk adres in Nederland voor een Kythira poster? Laat het ons weten met plezier sturen wij er eentje toe.

Kali orexi! Eet smakelijk!

Anita

Familia Fratsia
Lekker eten op Kythira bij Familia in Fratsie. Pittige kaasdip – tirokafteri – groene salade – prasinosalata en gehaktballetjes met rijst en dille in een ei-citroensoepje – jioevarlakia. Wisselend menu afhankelijk van het seizoen en dat geldt voor alle restaurants op Kythira.

 

 

 

6 gedachten over “Soort zoekt soort

  1. Wat een leuk stukje! Ik wist niet van De Olijfboom in Groningen, maar ga daar zeker eens naar toe. Ook Schier wil ik nog wel eens een dagje naar toe, maar voor Kythera is een dagje veeeeeeeeeel te kort!
    Liefs uit Groningen, Christina

    1. Ha Christina, ja zo lees je nog eens wat, het cirkeltje is rond…enneh ik vind het ook veel te kort als jij hier maar een dagje bent hoor! lieve groet Anita

  2. Met de twee eerste hebben we (hartverwarmende) ervaringen, de olijfboom is onbekend in het zuidelijke België. Maar misschien komt daar volgende week verandering in, want dan gaan we fietsen in Drenthe. Wie weet: fietsen we wel eens Groningewaarts?

  3. Goedemorgen Carole, alvast heel veel fietsplezier in het Drentse land. Mocht je in Noord-drente vertoeven dan is de stad Groningen met gemak te fietsen. Lager in de provincie wordt het toch wel pittig maar je weet maar nooit. Laat het gerust weten mocht je er zijn geweest!! groetjes Anita

  4. Hallo Anita
    Nog een adresje waar je een Kythiraposter kunt opsturen: Het Orakel, Grieks restaurant in onze buurt in Roeselare in Vlaanderen. Aan het fornuis staat Soula een Griekse uitmuntende kokkin die authentieke Griekse gerechten waarborgt. Zie http://www.grieksetaverna.be/over-t-orakel/. Groeten uit een (te) koud en (te) nat Vlaanderen, Carole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.