Paasweekend

De eerste paashazen van chocolade heb ik vandaag gesignaleerd. Nu pas? Ja nu pas, volgende week is het Griekse paasfeest aan de beurt. De chocolade lekkernijen komen altijd pas laat op gang. Een paar jaar geleden moest ik trouwens goed zoeken in de supermarkten naar chocolade paashazen en eitjes. De keuze wordt steeds talrijker maar het blijft vooral erg duur. Voor een zak chocoladepaaseitjes van een paar honderd gram betaal je hier rond de vijf euro. Ondanks mijn chocolade-paasei-verslaving laat ik die mooi gekleurd in het schap liggen. Gelukkig namen mijn ouders een grote kilo zak mee maar die is al op voordat ik het door heb. Zo vreemd.

SAMSUNG
Op vrijdag de 13e arriveren pa en ma Snippe op Kythira na een mooie reis door Europa.

Mijn ouders zijn er nu al weer een paar weken. Met de eigen auto van uit Nederland. Mijn verjaardag is samen met hen gevierd en op vier april die van Albert. Volgende week vertrekken ze weer want er zijn verplichtingen in Nederland. Ze zullen dan ‘ergens’ in Griekenland het Griekse paasfeest meemaken. Het grootste jaarfeest voor de Grieken. Iedereen weet dat de Griekse overheid er erg slecht voor staat qua financiën én qua imago. Zeg maar gerust beroerder dan ooit. Wat valt er te vieren? Er is geen geld dus dan ook geen feest. Of is dit wel heel erg Nederlands eh Spartaans, ha dat is toch echt een Grieks woord, gedacht. Een Spartaans leven. Dat hebben ze notabene zelf uitgevonden. De afgelopen 40 jaar waren ze dat geloof ik even vergeten. De klap komt nu dubbel zo hard aan. Hoe nu verder met het aanstaande paasfeest? Want op 9 april moet de Griekse overheid ineens heel veel gaan betalen. De pensioenen aan het volk bijvoorbeeld, onze Griekse buurvrouw verwacht nog steeds een paas-gratificatie. Dat heeft Alexis Tsipras toch echt beloofd. Tevens moet dezelfde man een enorme afbetaling van ettelijke honderden miljoenen doen aan het IMF. Alsof je het over chocolade paaseieren hebt. Ondanks deze donkere wolk boven het land schijnt het Griekse zonnetje als nooit tevoren. Alsof er niet een immens groot probleem is.

Paleochora
Paleochora tijdens de StilteWandelingen.

Ondanks alles zijn hier, bij ons op het eiland, de paasvoorbereidingen in volle gang. En vanaf zondag verwachten wij de eerste Paasgasten. Het wordt vast weer een heerlijke week. Net zoals de afgelopen weken met de StilteWandelingen en Mindfulness van Rian Coumou. Al zijn wij daar persoonlijk niet bij aanwezig wij zien wel dat de wandelgasten genieten.

SAMSUNG
Het strand van Paleopolis op drie april.

Fijne Paasdagen.

Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.