Kythira toen!

  Kythira toen! In 1933 Waar zijn de armen van de Venus van Milo? In een krantenartikel uit 1933 lees je wat er volgens de journalist is gebeurd. Zo grappig. En wat heeft dat dan toch met Kythira te maken? Trouwens de armen zijn tot op de dag van vandaag zoek. Klik hier en lees het artikel over ‘een geheimzinnige…. Lees verder….

De Griekse Mythologie

De Griekse Mythologie

  Het boek ‘De Griekse Mythologie’ van Toubi’s heb ik al sinds eind jaren 90 in mijn bezit. “…De Griekse mythen zijn niet zomaar “sprookjes”. Zij vertegenwoordigen lang vervlogen tijden, vullen de gaten in de geschiedschrijving aan, maar bovenal zijn ze een graadmeter van een bepaald cultureel niveau….” Zo maar een zin uit het voorwoord. En waarschijnlijk destijds door mij…. Lees verder….

The Archaeology of Kythera

  What a treasure, this book: The Archaeology of Kythera. Recently published (2015) and a musthave, if you are interested in the history of Kythera. The author Lita Tzortopoulo-Gregory is Kythirian and an archaeologist. She wrote the book together with her husband, an American historian and scholar. The book is about more than just archaeological finds. It covers the whole…. Lees verder….