De tomaatjes van Albert

 

De tomaatjes van Albert hebben het ‘vakblad voor natuurlijk tuinierengehaald! Daar zijn we best een beetje trots op. De tuinliefhebber heet het blad en volkstuinvrouw nr 1 in Nederland, Caroline Zeevat, heeft het recept opgenomen in haar eigen rubriek. Hoe dat zo? En waarom zijn de tomaatjes van Albert zo bijzonder?

Iedereen die bij ons in het guesthouse met enige regelmaat een ontbijt heeft besteld weet wat ik bedoel. Zo ook Caroline. De onwetenden zullen wellicht denken: ontbijt en tomaat? Hoezo?

 

De tomaatjes van Albert
Een ontbijtje van Albert: vers sinaasappelsap, koffie, thee, Griekse yoghurt, kaasjes en olijven, vers fruit, brood en mini-pita’s, marmelade’s van Kythira en altijd een verrassend eiergerecht.

 

Het speciale is niet dat de tomaten uit eigen tuin komen of dat hij een speciaal soort tomaten gebruikt. De tomaten welke door Albert worden gebruikt komen uit de supermarkt of van een lokaal boertje. Nu horen we vaak van onze gasten dat de tomaten op Kythira zo smaakvol zijn, heel anders dan in Nederland of België. Maar de smaak van de Kythiriaanse tomaten is niet het belangrijkste, je kunt deze tomaatjes ook thuis maken. Wat doet hij er precies mee?

Albert maakt de tomaten nog lekkerder dan ze al zijn! Hij zoet ze met honing en bestrooit ze met kaneel. Hij bakt er een simpel omeletje bij, brengt deze op smak met wat peper en zout van Kythira, en tezamen met de gekaramelliseerde tomaatjes heb je een ware smaaksensatie zo ’s morgens bij je ontbijt.

Het recept uit De Tuinliefhebber vind je hieronder. Carolien bakt haar omelet graag in boter, wij gebruiken alleen olijfolie, maar dat is een persoonlijke smaak.

Eet smakelijk!

Anita

NB: elke ochtend bij het ontbijt maakt Albert een ander ei-gerechtje. Welke? dat blijft een verrassing…

 

De tomaatjes van Albert

 

13 gedachten over “De tomaatjes van Albert

  1. Wereldberoemd natuurlijk, de tomaten van Albert! Al zijn ontbijtjes zijn trouwens niet te versmaden. Ik kan me nu al weer verheugen op de olijvenpluk, dan kan ik ’s morgens weer lekker smikkelen en smullen.

  2. Net gegeten. Heerlijk,Anita.Zeg maar tegen Albert dat ook onze gasten zaten te smullen. Wat ons betreft smaakt het naar meer. succes jullie op dat mooie eiland.

  3. Heerlijk, ik heb het vanavond gemaakt met het laatste restje olie. Zo geniet ik nog na van mijn verblijf bij jullie tijdens de stiltewandelweek..

    1. lekker hoor Christa, en je bent zelfs al door de olijfolie heen…mooie herinneringen en fijne recepten zijn de restanten van jouw week! groetjes Anita

  4. Als de heimwee naar Kythira wat te groot wordt, is het lezen van jouw blog EN het klaarmaken van de tomaatjes een heilzaam alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.