Olijven plukken

 

Het was half oktober toen de allereerste olijven dit jaar zijn geplukt. Uit onze eigen gaard. Door mijn ouders. Wat een feest! Enerzijds omdat mijn ouders na de corona jaren eindelijk weer met hun voetjes op Kytheriaanse bodem stonden en anderzijds omdat de specifieke olijfbomen voor tafelolijven vol hingen. Twee jaar lang hing er bijna geen één in de bomen en hebben we zonder zelf ingemaakte olijven gedaan. Maar dit jaar, met bijna 20 kilo eetolijven, kunnen we even vooruit.

>>een familie weekje op Kythira in 2018

 

Olijf pluk weken Kythira
Oktober 2022. Mijn ouders die de eetolijven aan het plukken zijn. Dat gaat één voor één omdat elke olijf wordt gecontroleerd op de olijfvlieg. Zodra een olijf een gaatje heeft of een plekje dan wordt deze weggeg0oid.

 

Op 1 november is de eerste plukdag voor de persolijven begonnen onder de stralende Griekse zon. En het is goed toeven in de olijfboomgaarden op Kythira. De olijven zijn fantastisch, de bomen makkelijk te plukken, het enthousiaste gezelschap klikt met elkaar dus ik  kan niet anders melden dan dat deze week niet beter had kunnen beginnen.

 

Olijven plukken Kythira
De netten zijn gespreid en met een harkje als hulpmiddel om de olijven van de takken te ritsen is olijven plukken een heel ontspannen bezigheid.

 

Op zaterdag gaan we met z’n allen naar de olijfpers en zullen we zien of ze, inmiddels allemaal ervaren plukkers, wel echt goed hun best hebben gedaan 😉  Kortom, later deze week meer over het resultaat van de eerste olijf-puk-week in  2022. (en vanwege twee corona jaren geen olijf-pluk-weken).

Zonnige groetjes, Anita

PS: hoe ging dat met de olijven pluk in 2021?

 

olijf pluk weken Griekenland
Oh ja, er wordt natuurlijk weer flink gekookt en gebakken voor de altijd gezonde trek hebbende olijven plukkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.