Het was half oktober toen de allereerste olijven dit jaar zijn geplukt. Uit onze eigen gaard. Door mijn ouders. Wat een feest! Enerzijds omdat mijn ouders na de corona jaren eindelijk weer met hun voetjes op Kytheriaanse bodem stonden en anderzijds omdat de specifieke olijfbomen voor tafelolijven vol hingen. Twee jaar lang hing er bijna geen één in de bomen en hebben we zonder zelf ingemaakte olijven gedaan. Maar dit jaar, met bijna 20 kilo eetolijven, kunnen we even vooruit.
>>een familie weekje op Kythira in 2018
Op 1 november is de eerste plukdag voor de persolijven begonnen onder de stralende Griekse zon. En het is goed toeven in de olijfboomgaarden op Kythira. De olijven zijn fantastisch, de bomen makkelijk te plukken, het enthousiaste gezelschap klikt met elkaar dus ik kan niet anders melden dan dat deze week niet beter had kunnen beginnen.
Op zaterdag gaan we met z’n allen naar de olijfpers en zullen we zien of ze, inmiddels allemaal ervaren plukkers, wel echt goed hun best hebben gedaan 😉 Kortom, later deze week meer over het resultaat van de eerste olijf-puk-week in 2022. (en vanwege twee corona jaren geen olijf-pluk-weken).
Zonnige groetjes, Anita
PS: hoe ging dat met de olijven pluk in 2021?