Corona update Kythira

 

Beste lezers, volgers en Kythira enthousiastelingen het is de hoogste tijd voor een corona update vanaf ons mooie corona vrije Griekse eilandje. Om maar meteen met de deur in huis te vallen vanaf eind mei is het vaccinatie programma op Kythira afgerond!

 

Voor onze tweede vaccinatie in de rij voor het ziekenhuis van Kythira

 

Zo langzamerhand openen zich alle terrasdeuren van kafenia en tavernes op Kythira. In Aroniadika is kafenio Grigorakis en het eettentje Souvlike elke dag geopend. Wat is het een luxe om een glaasje wijn te bestellen met daarbij een overheerlijke Griekse salade, dat smaakt toch anders dan thuis, en vooral te genieten van het gevoel van vrijheid. En al die kleine basisgebruiken en attributen zoals het neus- en mondmasker bij de hand, superschone handen en de anderhalve meter afstand die nemen we voor lief. We weten al niet meer beter. Toch?

 

 

Bij Souvlike in Aroniadika

 

Wat geldt er nu voor jou mocht je het liefst zo snel mogelijk naar Kythira af willen reizen?

Met een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur of met een vaccinatiebewijs, 14 dagen na de laatste vaccinatie, kun je naar Athene vliegen en dan door naar Kythira. Je wordt verzocht om online een PLF formulier in te vullen uiterlijk 24 uur voor aankomst. Zorg dat je het formulier (alle formulieren moeten in het Engels zijn opgesteld) bij je hebt en tesamen met de QR-code die je per e-mail ontvangt. Kom je aan in Athene of op Kythira dan hoef je niet in quarantaine.

Lees hier het laatste nieuws van de Griekse overheid

Met al deze feiten op een rijtje hebben wij besloten om op 25 mei 2021 officieel open te gaan!!

 

Wat een zalig uitzicht vanaf het terras van Suite Elia…

 

De Speciale Vakantie Weken in het voorjaar verschuiven we wederom naar het najaar. De week Persoonlijke Ontwikkeling met Ineke Hilhorst is begin oktober en de week StilteWandelen en Mindfulness met Rian Coumou zal  midden oktober plaatsvinden. In de hoop en de verwachting dat we ‘gewoon’ open kunnen blijven en er niet nog eens een lockdown volgt. Dat geldt uiteraard ook voor de Olijf-Pluk-Weken die vanaf 23 oktober op de planning staan. Wil je meer weten? Snuffel gerust eens rond op onze website!

We wensen je veel gezondheid en een mooie en open zomer toe. Veel geluk!

Albert&Anita

 

 

 

4 gedachten over “Corona update Kythira

  1. Wat een fijn vooruitzicht, en het is al bijna zover dat jullie weer open gaan. We hopen in het najaar weer bij jullie te komen tijdens een van de olijfplukweken. We wensen jullie een mooie zomer, groetjes van Henk en Jenny

    1. Hallo Jenny en Henk, het is al veel te lang geleden dat we jullie hebben gezien dus we kijken al uit naar de olijven pluk, oo voor jullie een hele fijne zomer, Griekse groetjes Anita

  2. Wat leuk om dit positieve bericht te lezen en al dit goede nieuws over jullie te leren, jongens! Ik hoop je te zien in juli / augustus! We wensen je een gezond, mooi en succesvol seizoen toe!

    Teddy & Haris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.