Zomer op een Grieks eiland

 

Zomer op een Grieks eiland
Om 7 uur ’s avond is het nog over de dertig graden tijdens de 10 dagen durende hittegolf in juli. Albert is aan het bijkomen in de koele zee.

 

Als mijn moeder zich begint af te vragen of wij gasten hebben, terwijl er bijna dagelijks de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld in de familie whapp, wordt het tijd voor een korte update. Ik snap haar vraag wel want de corona realiteit van alledag is in elk land zo ontzettend verschillend en regels wijzingen zo snel dat je er geen wijs uit wordt. Ze is niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn die zich afvraagt hoe de situatie in Griekenland in het algemeen en op Kythira in het bijzonder is.

De Griekse overheid houdt stipt bij hoeveel mensen zijn gevaccineerd. Dat kun je zien op de kaart hieronder én uitgebreide informatie kun je lezen op de  Tracking covid-19 website van Griekenland. Voor Kythira geldt dat 70%  van de bewoners inmiddels zijn gevaccineerd en er, voorzover wij weten, geen corona op het eiland is. 

 

Zomer op een Grieks eiland
De ‘epidemic’ kaart van de Griekse overheid. Ga naar de link hierboven Tracking Covid 19 voor ‘vaccination rate’.

 

Het is op en top zomer op ons mooie eilandje. Dit jaar erg geliefd en goed bezocht door toeristen uit Israel, Duitsland en elk jaar zijn er Fransen en Italianen maar dit jaar vooral heel veel Grieken. Voor de Griekse toerist is Kythira een oase van rust en reinheid. De vele stranden en dorpjes (niet hutje mutje) en de betaalbare accommodaties (geen Mykonos prijzen). Niet te vergeten de eenvoudige oversteek met de veerboot van Neapolis naar Kythira maakt het eiland tot een aantrekkelijke vakantieplek in eigen land. De vliegroutes Athene – Kythira zijn dit jaar uitgebreid met Thessaloniki – Kythira. Zijn er dan wel Nederlandse en Belgische gasten? Ja zeker maar toch wel heel veel minder dan andere jaren. Reuze jammer.

Tot slot zal ik de vraag van mijn moeder nog beantwoorden: ja we hebben gasten. Half mei zijn we open gegaan en we zitten volgeboekt tot aan de herfstvakantie. Overal wordt er nu gesproken over een vierde lockdown, maar niet in Griekenland! De Griekse overheid stelt alles in het werk om dit te voorkomen. Ben je gevaccineerd dan kun je met je vaccinatiebewijs gerust afreizen naar Griekenland. Een pcr test is niet nodig. En je hoeft ook niet in quarantaine bij aankomst.

Ik ga snel weer verder…tot op Kythira!

Anita

PS: Destination Greece. Klik hier om alles te weten te komen over hoe te reizen naar en door Griekenland. 

 

Zomer op een Grieks eiland
Samen met vrienden een bootje met kapitein huren voor een paar uur (of een hele dag) is pure luxe. Hier zijn we in Agia Pelagia met Kapitein Theo voor een rondje noord. heerlijk!

 

 

8 gedachten over “Zomer op een Grieks eiland

  1. Wat heerlijk om te lezen Anita. Wij verheugen ons zo op volgend jaar en wie weet kom ik alleen nog met olijvenplukken als dat door kan gaan.

    1. Beste Marja, de olijf-pluk-weken gaan wat ons betreft door. Daar verheugen wij ons ook weer oo. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in Griekenland. lieve groetjes

  2. Fijn dat jullie volgeboekt zitten en ik duim dat COVID geen roet meer in het eten gooit. Ik wens jullie een gezellige drukke zomer. Wij hopen naar Tinos te gaan dit jaar. Maar Kythira blijft een heerlijk eiland en de liefde is nog niet over. Tot ……… ???

    1. Dank je wel Caroline. Alvast een heerlijke vakantie op Tinos voor jou en Aaldrik en tot ziens tot op Kythira, lieve groetjes PS: wij duimen voor jullie hetzelfde…

  3. Mooi om te horen, Anitamou! Maar ik blijf het toch wel heel spannend vinden, vooral omdat de situatie in Nederland gewijzigd is (en niet in gunstige zin)! Ik hoop echt heel erg dat we kunnen komen met de olijvenpluk.

    1. Christina mou, wij ook! Het zal toch niet nog eens gebeuren dat dit jaar de olijf-pluk-weken weer niet door kunnen gaan. Jouw jubileum, voor de 10e keer olijven plukken, staat hoog op de agenda! Fingers crossed. Lieve groetjes

  4. Fijn dat heel veel vakantiegangers jullie geliefde eiland weten te vinden,
    zo ook wij. Maar wij wachten toch nog even.

    1. Weet ik mam, het is reuze jammer maar een kleine troost… het is nu wel heel warm hoor. Gewoon heet, te heet voor jullie hoor. Veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.