Gelukkig Nieuwjaar

 

Vanaf een zonnig Grieks eiland wensen wij je een heel gelukkig en gezond en vrolijk nieuwjaar –Καλή Χρονιά. Met veel mooie reizen en avonturen en we zien je uiteraard graag op Kythira verschijnen.

We zijn net drie dagen terug van twee weken vakantie in Nederland. Onze reis ging van Berlicum naar Schiermonnikoog, en heel veel er tussenin, en van bitterbal naar stamppot. Wij zijn bijgepraat met familie en vrienden en hebben sinds 10 jaar weer eens kerst in Nederland gevierd. Ik zal me dat blijven herinneren als een groot lichtjesfestijn: lampjes op prachtig versierde kerstbomen (een vriendin had er maar liefst drie staan) en ook veel lichtjes buiten in de tuinen. Dat we bij thuiskomst meteen oliebollen zijn gaan bakken heeft niets met ons bezoek aan Nederland te maken. Gewoon een jaarlijkse traditie die we in ere houden. En het weer was subliem: oliebollen bakken in het zonnetje. Met mijn verkouden snoetje (een cadeautje uit Nederland) zijn de warme zonnestralen van harte welkom. Zulk zonnig weer als nu was het trouwens niet op Kythira de afgelopen twee weken. Tussen de oliebollen happen door werd ons verteld dat het zo ontzettend hard heeft gewaaid dat het vliegtuig niet arriveerde cq vertrok en dat er olijfbomen zijn omgewaaid. Bij ons lagen er twee cipressen om en vonden we diverse afgebroken takken van olijfbomen in de boomgaard. Storm en regen (jippie). Al genoot een vriendin dan weer wel van haar kerstlunch buiten in het zonnetje. Dat is Kythira in de winter.

 

Gelukkig Nieuwjaar

De oliebollen bakker van Kythira!

 

Zoals elk jaar komt de stroom vakantieboekingen na de kerstdagen flink op gang. Inmiddels is onze agenda van half maart tot eind september al goed gevuld. Dat zorgt voor rust. De komende maanden richten wij ons op het onderhoud van huis en tuin, we gaan weer eens lekker lange wandelingen maken en herinneringen ophalen over 10 jaar wonen en werken op Kythira. In januari 2008 kwamen we aan op Kythira, in een gehuurde bus en met een klein gedeelte van onze spullen. Daarover later meer…

Proost! Op gezondheid en gelukin 2018.

Albert&Anita

 

Gelukkig Nieuwjaar

Heerlijk om nog een nachtje in Athene door te brengen. Ook daar was het een feest van licht en gezelligheid. Hier op het Syntagma plein.

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. Van deze kant(Nederland)ook voor jullie een vrolijk voorspoedig en
  succesvol 2018 gewenst.
  Hebben jullie eens ‘n “warme”kerst alhier meegemaakt!
  Groet,
  Marianne

  • Anita Snippe

   Dank je wel Marianne. We hadden best zin in een witte kerst, jammer genoeg is dat niet gelukt. Misschien maar beter ook want met 7 graden vonden wij (eh ik) het toch best koud. groetjes

 2. Χριστίνα

  Wat een mooi verslag weer en een mooie foto van de stoere oliebollenbakker van Kythera! En natuurlijk een prachtige foto van jou in Athene! Καλή Χρόνια ook voor jullie en ik hoop en weer bij te zijn met de olijvenpluk!
  LIefs, Christina

 3. Hallo Albert en Anita,
  ook voor jullie een gelukkig, gezond en voorspoedig 2018 gewenst.
  groetjes van Henk en Jenny

 4. Dank jullie wel! groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.