Ondertussen

Ondertussen

Ondertussen op Kythira is de Griekse nieuwjaarsduik op 6 januari al weer uitgebreid gevierd.

 

Ondertussen op Kythira waren de eerste 10 dagen van het nieuwe jaar zonnig en zacht. Sinds een paar dagen is de atmosfeer onrustig en valt er met enige regelmaat wat regen en het is ietsje koeler. Met die regen zijn we reuze blij. En echt koud is het nog steeds niet. Dat was een jaar geleden wel anders, toen zaten we rond deze tijd letterlijk in de sneeuw. Vanwege het aangename weer loop ik al dagenlang rond in werkkleding voor de benodigde tuinklusjes. En heel veel verfwerk. Dolgraag had ik dit laten doen door onze schilder. Helaas is het voor al het buiten schilderwerk in deze tijd van het jaar te nat (ochtenddauw) of te koud (onder de 15 graden). We doen het nu toch grotendeels zelf. De dagen met de perfecte weersomstandigheden zijn dan voor de buitenklussen en als het regent gaan we binnen aan de slag. Half maart komen de eerste gasten en dan willen we die lijst met ‘1001 dingen om te doen’ zo veel mogelijk af hebben. Tussen al dat geklus door moeten we natuurlijk niet vergeten om wat promotie te maken voor het Guesthouse. Niets leuker om het toeristenseizoen te beginnen met een goed gevulde agenda. Hierbij een korte update.

De Speciale Vakantie Weken in het voorjaar lopen als een trein. Voor de Mindfulness en Stilte Wandel Weken hebben we alleen in week vier, van 11 tot 18 mei, nog een paar plekken beschikbaar. Voor de week Persoonlijke Ontwikkeling* van 26 mei tot 3 juni hebben we nog maximaal 2 plekken vrij. Dat gaat dus allemaal voorspoedig. Rian en Ineke zijn dan ook twee kanjers, daar wil je wel een weekje door gecoached worden.

Nieuw in 2018 is de week Pilates van 18 tot en met 25 mei. Jammer genoeg blijft deze week achter qua boekingen. Toch raar, temeer omdat we daar zo waanzinnig veel enthousiaste reacties over hebben binnen gekregen van Australië tot België. En het is zo’n uniek programma tesamen met de Pilatestrainer en een ostheopaat.

De boekingen voor de zomermaanden, van juni tot en met september, gaan eveneens als een speer. Dat geldt ook voor een kleine uitbreiding van onze accommodatie: Myrtidia House. Er zijn zelfs al gasten die het huisje geboekt hebben voor de hele maand december!

Mocht je nog willen meedoen aan een Speciale Vakantie Week? meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Wacht ook niet te lang voor de zomerboekingen want met slechts vier appartementen en een huisje zitten we snel vol.

Ik ga weer snel verder met klussen…

Anita

*Een leuke aanvulling tijdens de week Persoonlijke Ontwikkeling 2018 is een dagelijkse yoga les (voor de liefhebber), gegeven door een professionele yoga lerares.

 

Ondertussen

Zie je het vliegende kruis net boven het bootje? De hoogste priester van Kythira gooit deze in het water. Het stoere jongetje duikt er achteraan. Vist het kruis uit het water en krijgt alle zegeningen van de priester. Dit was in Avlemonas op 6 januari 2018. Een uur eerder doken er in Kapsali 6 jongelui naar het kruis en in de loop van de middag nog eens 4 in Agia Pelagia. Een record, sinds wij dit gebeuren in 2009 voor het eerst zagen. Zes januari is een nationale feestdag in Griekenland en viert men de doop van Christus.

 

 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Χριστίνα

    Sterkte met het schilderwerk! Kan ook heel leuk zijn, vooral als je het resultaat ziet. ? Ik meld me alvast voor de olijvenpluk, maar volgens mij hadden jullie dat al wel begrepen! Hier gaat het zijn gangetje, het miezert van de regen, echt winter wordt het niet. Maar ja, dat is Nederland, daar verande je niets aan! Ik hoop dat jullie nog veel foto’s en verhalen op Fb zetten, want dat is toch elke keer weer genieten!
    Heel veel liefs uit Groningen!

    • Leuk! Je staat genoteerd voor de olijvenpluk. Ondertussen…is het donderdag 18 september en waait het hier (net als in Nederland) ontzettend hard. Wel een stralende zon! Ondertussen…zaten we vanochtend om 8:30 in de kerk Ajios Athanasios (naamdag) in Pitsinades. Na afloop koffie met heel veel lekkers en…tispouro. Het verven gaat nu extra ‘gesmeerd’. veel liefs terug, Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.