Rosi en Ivan, vervolg

 

Het is juli 2015 en we hebben een feestje, thuis bij Rosi en Ivan op Kythira. Het is ze gelukt! Het stuk grond waar ze eind 2013 hun oog op hebben laten vallen is in juni jl door ze gekocht. Anderhalf jaar moeilijk papierwerk ging er aan vooraf maar doorzetters als ze zijn is het allemaal goedgekomen. Dat gaan we vieren. Eerst krijgen we een kleine rondleiding van Ivan over het door hen al schoongemaakt stuk(je) land. Ze zitten vol energie en vertellen trots wat ze allemaal van plan zijn. Maar ze gaan niets overhaasten. Ze willen eerst zien en wat er de komende maanden allemaal vanzelf uit de grond komt groeien. Druivenranken en olijfbomen staan er in overvloed. Albert wijst ze op de wilde groene asperges, verscholen tussen diverse planten, op hun stuk land. Daar was Ivan ook achtergekomen nadat hij al een heleboel had weggemaaid. Dat komt vanzelf weer terug weten wij inmiddels met onze Griekse groene vingers. Een Griekse buurman vertelt hoe ze precies een specifiek stukje grond moeten bewerken. Weer een andere buurman laat zien waar ooit het veldje met knoflook was. Zeker 10m2 met alleen maar knoflook, dat gaan ze zeker weer in ere herstellen.

 

SAMSUNG

Trotse Ivan. Hij is thuis!

 

Hun allereerste feestje is een lust voor het oog in dit paradijsje. En onze smaakpapillen worden schandalig verwend met de Bulgaarse lekkernijen van Rosi en Ivan. Vol bewondering wat ze allemaal klaar hebben kunnen maken in hun piepkleine keukentje in de allermooiste caravan die ik ooit heb gezien. Al etend en pratend, onder de blote sterrenhemel, maken wij eveneens kennis met Kythirianen die wij nog nooit eerder hebben gesproken. We genieten!

Anita

* een jaar later

SAMSUNG

Een paradijselijk plekje middenin de natuur op Kythira!

 

 

 

 

 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

 1. Leuk hoor Anita,ondanks alle beslommeringen een feestje!Past bij :”ik stop de bezuinigingen”??!
  Genieten maar!
  Hebben jullie overigens “zicht”op de bosbranden op het
  vasteland?
  Groet Marianne

 2. Anita Snippe

  Hallo Marianne, de bosbranden ‘aan de overkant’ zijn duidelijk zichtbaar. Vooral ‘s avonds dan is het vuur echt zichtbaar, overdag veel rook. Heel triest.
  groet Anita

  NB: alle feestjes, exposities, muziekavonden, trouwerijen, doopfeesten…het leven gaat gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.