Stratis Theodorakakis

Wie kende hem niet? Kirios Stratis van ‘de winkel van sinkel’ in Potamos. Altijd vriendelijk, en lachen en altijd vol vragen. De laatste jaren was hij vaker in Athene dan op Kythira wegens gezondheidsredenen. Vorige week is hij overleden. Een legendarische figuur mede omdat hij ca 50 jaar geleden de grondlegger was van het Philharmonisch Orkest in Kythira. Hierbij een kort filmpje uit 2007 toen Sratis Theodorakakis 80 jaar werd. Veel muziek en interviews. De gesprekjes zijn in het Grieks maar aan de mimiek kun je zien hoe geliefd hij was.
http://www.youtube.com/watch?v=jGrxTLXVxio

Hij zal gemist worden.
Anita

2014stratis_med

4 gedachten over “Stratis Theodorakakis

 1. Richard Sperling (richardsperlingziggo.nl)
  Wednesday, October 8, 2014, 02:47 PM
  Ja Anita, wij misten hem ook al tijdens ons laatste bezoek,we hadden het er nog over met jullie. Ik herinner me tijdens de eerste olijfpluk week zijn reactie toen ik hem vertelde dat de plukkers voor de lol en beleving aan het werk waren. Hij lag gevouwen van het lachen en riep de de mannen uit het kafenion, zo van: moet je nou toch eens horen!
  Volgens mij kreeg ik daarna de ansichtkaarten nog van hem kado. Blijft een mooi verhaal.
  Leuk filmpje trouwens.

  Groeten!
  Richard

 2. Anita (anitaeengriekseiland.nl)
  Thursday, October 9, 2014, 06:46 PM
  Prachtig verhaal Richard. Het zijn mooie herinneringen met een vleugje nostalgie en melancholie. Want die tijd komt nooit meer terug. Dankjewel.
  groet
  Anita

 3. Marja Sperling (inforuisenderokken.nl)
  Tuesday, October 14, 2014, 06:48 PM
  Wat een toeval, wij hadden hem al gemist in september. Die lieve man, die
  Hollandse kranten( van weken geleden) verkocht. Altijd in voor een praatje, ook al kocht je slechts een kaartje. Richard vertelde mij eerder al het verhaal over het gevouwen liggen over het onbetaald olijven plukken en alleen daarom al vond ik hem een heel bijzondere man.Wat leuk dat hij de grondlegger was van het Philharmonisch orkest van Kythira. Als ik dat geweten, had ik het zeker met hem daarover gehad. Mooie herinneringen aan een tijd die voorbijgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.