Alle nieuwsberichten 2007

maart 2015, Kythira

Beste lezer,

Onderstaande nieuwsberichten komen van ons oude blog. Het verouderde blog. Het allereerste nieuwsbericht, tevens ons aller aller eerste geplaatste bericht in 2007 staat onderaan dit bericht. Om terug te kunnen lezen wat wij in het beslissings jaar 2007 hebben meegemaakt scroll je naar beneden, dan begin je bij het begin. Omdat het allemaal korte verhaaltjes zijn, en hier en daar best grappig of met herkenbare Griekse gekkigheden, hebben wij deze nieuwsberichten overgenomen in het vernieuwde blog. Opdat er niets verloren gaat.

Albert&Anita

 

 

 

 

Fijne Kerstdagen en…. 

Wednesday, December 19, 2007, 11:39 AM

Heb je ook zo`n zin in een Grieks eiland in 2008?

Wij zeker!
Op 12 januari houden we onze UitZwaaiBorrel en daarna kunnen we echt weg. De libelle op de foto, gemaakt op Kythira, staat op het punt om weg te vliegen en ziet in de verte het (ei)land al liggen. Zo voelen wij ons nu ook.
Ondertussen genieten we ontzettend van de laatste weken in Nederland en proberen we zoveel mogelijk lieve familie en vrienden nog te zien en te spreken.

Voor 2008 voor iedereen:

Een goed jaar, gelukkig nieuwjaar,
een vrolijk en gouden nieuwjaar gewenst.

Dit is het refrein uit een Grieks lied oftewel de kálanda. Rond de kerst gaan de kinderen in Griekenland langs de deuren om de bewoners al zingend een heel gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen. In ruil hiervoor ontvangen ze snoep of geld. De volledige tekst vinden wij wel toepasselijk en gaat als volgt:

Het oude jaar gaat

Het oude jaar gaat,
laten we feest vieren, jongens,
en laat het verdriet om het afscheid
slapen in ons hart.

refrein

Oud jaar, ga nu weg,
jouw beurt is nu voorbij
het nieuwe is gekomen met cadeautjes
en met liedjes en met vreugde.

refrein

Maar ook al ga je ver van ons weg,
in ons hart zal altijd voortleven
elk verdriet en elke vreugde
die we samen hebben doorgemaakt.

refrein

Albert & Anita[ 1 reactie ] ( 779 keer bekeken )   |  permalink  |  related link  |   ( 3.1 / 604 )


Kerst en Oud&Nieuw 2007 vieren we nog in Nederland

Sunday, December 2, 2007, 12:04 PM

De oorspronkelijke planning was om september/oktober 2007 in Griekenland te wonen.
Albert werkt nog tot 31 december en ons vertrek naar Kythira wordt nu de tweede helft van januari 2008
In november zijn we nog een heerlijke week op Kythira geweest. In het dagboek van november lees je onze belevenissen terug. Sinds de terugkomst zit de spirit om toe te werken naar ons vertrek er goed in. We zijn nu veel bezig met het uitzoeken van het kopen van een auto, hier of in Griekenland, opzeggen laatste abonnementen, paspoorten tijdig verlengen, hoe gaan we onze katje Tipsie overbrengen, ideeën uitwerken, nieuwe laptop, multifunctionele printer, verkoop spullen marktplaats, spullen uitdelen, spullen opslaan, spullen meenemen, Griekse toeristenorganisatie, Grieks leren, feestjes, etentjes, laatste sportmaand bij Spring`s, dagje sauna etc etc.
En….we houden zelfs nog een UitZwaaiBorrel op zaterdag 12 januari. Binnenkort meer hierover.
Anita


[ reactie toevoegen ] ( 123 keer bekeken )   |  permalink  |  related link  |   ( 3 / 611 )


 

Ons toekomstige huis in Frilingianika

Thursday, August 16, 2007, 02:20 PM

Goed bericht van de makelaar: alle papieren van onze huisjes zijn binnen. Zelfs die van de ruine. Eindelijk kan de advocaat alle gegevens gaan checken, eigendomstitels, plattegronden etc. Daarna kan de overdracht plaatsvinden. Met augustus als vakantiemaand zal dit nog wel een paar weekjes duren.
Ik verwacht zelf dat half september de overdracht een feit is. Ervanuitgaande dat de papieren helemaal OK zijn. Spannend zo, met Project 1.
Anita


[ 3 reacties ] ( 753 keer bekeken )   |  permalink  |  related link  |   ( 3.1 / 653 )

Trotse bezitters van een stukje grond met Kamara en stenen in Griekenland. 

Friday, October 5, 2007, 11:20 AM

Donderdag 27 september was het zover: de overdracht van ons toekomstige huisje op Kythira in het dorp Frilingianika. Een geheel nieuwe ervaring waarvoor we maar liefst 5 uur bij de notaris zijn geweest. Wil je weten hoe deze laatste week in september ons is vergaan en hoe het werkt met overdrachten van Grieks onroerend goed? klik dan op: Dagboek september 2007.
Verder was het er vooral zonnig maar ook erg droog. Zo droog dat de vijgenboom nagenoeg geen vijgen heeft. Mens en natuur smacht naar regen.
Anita 

[ 2 reacties ] ( 745 keer bekeken )   |  permalink  |  related link  |   ( 2.9 / 628 )


Bosbranden in Griekenland

Wednesday, August 29, 2007, 08:28 AM

Kythira is protected by Aphroditi…..No Fires

Mailt ons een bewoner van Kythira. Is het niet een geweldige uitspraak? en ja ook omdat er geen bosbranden zijn.
Het is verschrikkelijk wat er allemaal op de Peloponessos aan de hand is. De mensen hebben over het algemeen niet zo veel in Griekenland. Wel veel grond met prachtige citrus- en olijfbomen. En nu? Gaard weg, huis weg en nog wreder: hele dorpen uitgebrand, vreselijk.

Albert&Anita


[ 2 reacties ] ( 2484 keer bekeken )   |  permalink  |  related link  |   ( 3.1 / 555 )

 


Jippie we zijn on-line

Monday, July 2, 2007, 12:58 PM

Welkom op onze weblog.
Je bent nieuwsgierig, heel goed. De komende tijd gaan wij regelmatig dit blog vullen met onze belevenissen en foto`s. In eerste instantie zullen we het heel druk hebben met het afronden van ons werk, verkoop van de woning, het uitzoeken en opslaan van spullen. Er zal nog het eea op Marktplaats terechtkomen en de inbrengwinkel zal blij van ons worden. Alle abonnementen, lidmaatschappen en verzekeringspapieren worstelen we nog eens door. Nu willen we wel maar het ontbreekt ons aan tijd.
Ja je leest het goed de tijdsdruk is nog steeds aanwezig. Voor hoelang nog? Zullen we er ooit vanaf komen? En dan? gaan we het dan missen? Wij zijn nieuwsgierig, erg nieuwsgierig naar onze toekomstige: totaal-andere-levensstijl, jij ook?
Blijf automatisch op de hoogte en registreer je op onze weblog.

Albert Blok & Anita Snippe


[ 19 reacties ] ( 16532 keer bekeken )   |  permalink  |  related link  |   ( 3 / 655 )

 

 

Eén gedachte over “Alle nieuwsberichten 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.