De veerboot

 

De veerboot Vinsentzo Kornaros vaart weer sinds eind februari. De haven van Athene, Pireas, Kreta, Antikythira en Gythion zijn zo allemaal in een paar uur te bereiken vanaf Kythira. De veerboot is een heel ontspannen vervoer en bij mooi weer zitten we lekker buiten.
We hebben een lijst met boodschappen te doen op het vaste land. Om ook even een “break” te hebben besluiten we om op een woensdag met de veerboot naar Gythion te varen met een stop en overnachting in Mystras nabij Sparti. Uiteraard even gluren bij de buren bij guesthouse Xenonas Mazaraki . Heerlijk geslapen en er werd een ontbijt op ons terras gebracht, wat een luxe. De volgende dag richting Athene met een overnachting in het centrum. Ondertussen laden we de auto vol boodschappen en gaan met de boot van vrijdagmiddag om 17:00 uur weer terug van Pireas naar Athene. Om 00:30 stappen we van de boot en zijn weer thuis. Heerlijk zo’n auto-boot rondje.

 

Anita

2 gedachten over “De veerboot

 1. Antje (an.beckersskynet.be)

  Saturday, March 22, 2014, 10:00 AM
  Weet iemand in welke haven in Kreta ik de veerboot naar Kythira kan nemen? Kan ik online een ticket boeken? dank bij voorbaat.

 2. Anita (anitaeengriekseiland.nl)

  Saturday, March 22, 2014, 06:22 PM
  Hallo Antje, de veerboot van Kreta naar Kýthira vertrekt altijd vanuit Kissamos. Als je op deze link klikt http://www.lane-kithira.com/ vind je het meest recente vaarschema en het laatste nieuws. Alsmede de contactgegevens van het agentschap op Kýthira. Het vaarschema is nu tot 31 maart 2014 maar zal elke maand verlengd worden.
  Hartelijke groet,
  Anita Snippe
  http://www.eengriekseiland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.