Presidentsverkiezingen Griekenland

Op 29 december weten we het zeker: nieuwe verkiezingen of niet!
Nieuwe verkiezingen komen alleen als de huidige minister president Samaras niet in staat is om het parlement enthousiast te krijgen voor Stavros Dimas. Daarvoor zijn 200 stemmen nodig van de 300. Op 17 december was de eerste ronde en doordat er slechts 160 stemmen waren komen er nog 2 stemrondes.
Of we blij moeten zijn met nieuwe verkiezingen, met hoogstwaarschijnlijk een andere regeringspartij, is nog maar de vraag. De hoop en de verwachting van vele Grieken op een nieuw gevormde regering die alle huidige (financiële) ellende wel eens even zal oplossen is een utopie. Het zal alleen nog meer onrust teweegbrengen en op den duur geen oplossing blijken te zijn voor de, nog altijd aanwezige, chaos in het land. Is zo doorgaan dan goed? Dieper wegzakken kan haast niet zou je denken, en dat klopt. Echter een nieuwe regering, want ook de mensen van een andere partij zijn beslist geen engeltjes, zal het hervormingsproces alleen maar vertragen of anders uitgedrukt, de financiële ellende verlengen.

Anita

2 gedachten over “Presidentsverkiezingen Griekenland

 1. Anita (anitaeengriekseiland.nl)
  Thursday, December 25, 2014, 07:18 PM
  Slechts 168 stemmen van de benodigde 200 in de tweede stemronde. Op 29 december is de derde stemronde en zijn er minimaal 180 stemmen nodig. Zo niet dan wordt het huidige kabinet ontbonden en volgen er nieuwe verkiezingen…

 2. GUESTHOUSE FOS KAI CHOROS – KYTHIRA – GREECE
  Monday, December 29, 2014, 03:02 PM
  Een paar uur geleden is bekend gemaakt dat er geen overeenstemming is gekomen in het Griekse parlement over de nieuwe president. In januari of februari 2015 komen er vervroegde verkiezingen. De paniek slaat, wereldwijd, toe want de Griekse beurs zit al op een dieptepunt.

  Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.