Een familie Snippe weekje

 

Hoe krijg je de familie een weekje naar Kythira? Door 50 te worden! Aldus geschiedde. Ik had een geweldige verjaardag en mijn familie een heerlijke vakantie. Wij ook trouwens. Door werk en school en studie kon lang niet iedereen erbij zijn (deels was mijn missie dan toch mislukt?) en achteraf is dat maar goed ook. Nu toerden we met z’n elven in drie en soms vier auto’s over het eiland. Bedenk daar nog eens 15 familieleden bij en het wordt best onpraktisch en onoverzichtelijk.

 

Een familie weekje
We passen met z’n elven perfect in onze keuken. Van harte gefeliciteerd Nanne!

 

En toen was het ineens heel erg snel 20 maart! Een feest compleet met slingers en taart en cadeau’s. De prachtige video boodschappen, verwerkt in een schitterende film van 0-50, gemaakt door schoonzus Simone, heb ik niet één keer maar al wel tien keer bekeken. En ‘last but not  least’ werd ik ook nog verrast met een mooi fotoboek, gemaakt door schoonzus Jeanette, vol met familie foto’s en ontroerende brieven van mijn vader en broers. Het was mijn perfecte verjaardag compleet met zon en zee.

 

Een familie weekje
Eén familie weekje, twee verjaardagen.

 

Zo aan het begin van het toeristenseizoen zijn wij uitgerust en opgeruimd. De voorjaarsbloei straalt ons tegemoet en de temperaturen stijgen dagelijks een beetje. Dat wij nog in lange broek en in drie lagen kleding lopen vond de familie wat overdreven. Zodra de zon scheen ging de korte broek aan. Het waaide de hele week flink en de uit elkaar spattende golven op de rotsen waren onweerstaanbaar. Lotte en Niek liepen de eerste dag al een nat pak op. Kletsnat tot op hun ondergoed. En de mobiele telefoon van Lotte, die in haar broekzak zat, was eveneens doorweekt en deed het  de rest van de week niet meer. Zelfs na dagenlang in een bakje met rijst kwam het apparaat niet meer aan de praat.

 

Een familie weekje
En daar kwam de golf. Doorweekt waren Lotte en Niek en Vera was net te laat…

 

In de ochtend rommelde iedereen wat aan. Vaste prik was het ‘buikspier kwartier’ van Lotte. Nanne en Jacco gingen liever fietsen. O(pa) las een boek. En aan het eind van de ochtend gingen we op pad. Elke dag bezochten we een ander mooi plekje op Kythira.

 

Buikspier kwartier! Met (O) ma in het midden, de oefeningen ware een makkie voor haar.

 

Een familie weekje
Of de zadels wat hoger konden? Daar kwam zelfs de work-mate nog aan te pas. Hier en daar nog een drupje olie en ze waren klaar voor een rondje Mitata.

 

DAG 1

Een familie weekje
Na de strandwandeling in Paleopolis gingen we voor de dorpswandeling in Avlemonas. Na een hapje en een drankje vervolgden wij de tocht de berg op. Het doel was de witte gebouwtjes op de top van de berg (achter ons op de foto): Agios Giorgos sto Vouno.

 

Een familie weekje
Jippie we zijn er! Op de top van de berg.

 

DAG 2

Het is zondag, Eerst naar de markt en vandaar uit wandelend naar Paleochora, een middeleeuwse ruïnestad.

 

Een familie weekje
Het Sahara zand waait over Kythira en de wat grijs bruine lucht past perfect bij deze wandeling.

 

DAG 3

Een familie weekje
Van 18 tot (bijna) 80. Met (O)pa voorop trotseerden we de waterstroompjes in Mylopotamos.

 

Een familie weekje
Het dorp Mylopotamos is bekend vanwege de watervallen en watermolens. De eerste waterval Neraida stroomt volop. Des te verder je naar beneden loopt, langs de oude watermolens, des te meer watervallen je tegenkomt. Een elfje hebben we op de foto kunnen vastleggen…

 

Een familie weekje op Kythira
Na Mylopotamos is het voor ons vaste prik: een bezoek aan het dorp Kato Chora, een Venetiaanse nederzetting. Zo aan het einde van de middag sloeg het weer om. Het werd een snel rondje.

 

DAG 3

Een familie weekje
Jarig!!!! Voor de gelegenheid had neef Niek zijn 50(1) shirt aangetrokken voor mij… Of was het toeval?

 

Een familie weekje
Op naar Chora en Kapsali. Na een bezoekje aan de grot van Agia Sofia met kerkje en stalagmieten en stalactieten verdeelden we ons. Een deel ging naar Chora voor een bezoek aan het Kastro en het andere deel ging wandelend naar Kapsali.

 

Een familie weekje
Na de borrel met heerlijke hapjes stond iedereen al snel op het strand. Hoe vaak kan een steen in het water opspatten of hoe ver kunnen we gooien? Niek blijkt een waar talent te hebben voor ver gooien. Een keer zo ver als ieder ander… Albert heeft het er nog over, beetje gefrustreerd.

 

DAG 4

Een familie weekje
Via het dorp Karavas liepen we naar de bron van Keramari. Onze flesjes water konden we bijvullen met sprankelend bronwater en we vervolgden onze weg naar de bron van Amir Ali en Portokali. Bij de laatste bron is de foto genomen.

 

Kythira, Moudari vuurturen
De Moudari vuurtoren in het Noorden is een heerlijke plek. Het was die middag windstil, wat een geluk. Het Zuid-Afrikaanse zand hing weer in de lucht…

 

Een familie weekje
De vuurtoren is omringd door een veld vol gele en witte Asphodel en nog vele vele andere bloemetjes.

 

DAG 6

Kythera
Een zwoele dag met een zuidenwind. En om die reden nog meer zand in de lucht. Die dag bezochten we het klooster Myrtidiotissa.

 

Een familie weekje
Vanaf het klooster kun je naar het kerkje Agios Nikolaos Krassas maar ook naar het haventje/strandje Limnaria. Wij besloten voor het laatste.

 

Een familie weekje
De laatste avond! Chili sin carne van Jacco. Super lekker, dat mag hij vaker komen maken…

 

DAG 7

Kythira
De laatste ochtend! Jacco en Simone bezoeken het strand Kaladi daarna drinken we nog een koffie met z’n allen…

 

Een familie weekje
…Vera knipt Albert z’n haren nog een beetje bij, en Nanne wacht ongeduldig op zijn beurt.
Kythira, sempreviva
Op weg naar huis maar niet zonder de mascotta van Kythira, een bosje Sempreviva bloemen!

 

Het was een heerlijk vakantie weekje op Kythira. Opdat er nog vele moge volgen. Bedankt voor alles lieve famillie, ook de thuisblijvers natuurlijk.

Albert&Anita

 

Kythira Paleopolis

 

5 gedachten over “Een familie Snippe weekje

  1. Het was een schitterende week. Dit zullen we nooit vergeten. Misschien nog eens keertje met heel ons gezin? Wat een prachtig om een week hier samen zo bezig te zijn. Anita bedankt voor dit mooie dagboek?❤️?❤️?

  2. Mooie reportage! Vet dat jullie weer eens bij elkaar waren! En nu weer “al die andere mensen” ………Saai? nooit.

    Nog een weekje: The silent walkers!

  3. Wat weer een mooi verslag! Het plezier van jullie samen zijn straalt je tegemoet vanaf de foto’s. Heerlijk, dat je deze prachtige herinnering met ons deelt. Liefs, καλό Πάσχα .

  4. Dank jullie wel voor alle geweldige reactie’s. Vrolijk Pasen allemaal! Volgend weekend vieren we het Griekse Paasfeest op Kythira. Albert&Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.