Sportief!

 

Sportief! Het imago dat Grieken weinig of niet sporten is bij mij al lang verdwenen. De sporthal in Livadi, de vele yoga/pilates/gymnastiek klasjes op het eiland, hardlopende en fietsende Grieken over de weg en niet te vergeten de vele wandelaars. Dit ervaren we tegenwoordig als heel normaal op Kythira.

In 2008, toen we hier net woonden, keek men nogal raar op als wij al fietsend door de dorpjes reden op onze hybride mountain bikes. Nog gekker was het als ik toentertijd een rondje ging hardlopen. Dan stopte er regelmatig een auto en vroeg de bestuurder of ik een lift nodig had. Nu kan dat ook aan mijn uitgeputte draf of verhitte hoofd hebben gelegen…

 

Zondagochtend 10 uur verzamelen op het mooie plein in Kastrisianika.

 

Inmiddels zijn er ook fietsers op Kythira met een e bike. Er is zelfs een e bike shop in Potamos: Mazzipetti. Je kunt er een fiets kopen of huren en ze weten alles van het onderhoud van dergelijk fietsen. Echt helemaal te gek. En deze winter is er elke maand een hardloop en fiets wedstrijd voor jong en oud, Svelta geheten. In november was de eerste Svelta in Potamos. Toen konden wij er niet bij zijn vanwege de olijf pluk weken maar in december stond Albert te trappelen om mee te doen. Het zat niet mee qua weer en qua corona gevallen en om die reden is het twee keer uitgesteld.  De tweede Svelta was danook pas begin februari. Wel een soort van thuiswedstrijd voor ons. Het begon in Kastrisianika – Tzouannianika – Aroniadika – Aloizianika – Frilingkianika en terug naar Kastrisianika. En zo veel mogelijk over de mooie wandelpaden van Kythera Trails.

 

Klaar voor de start…GO!

 

Na het hardlopen, dames en heren tegelijk, daarna de kinderen en daarna de fietsers voor een grotere ronde. En dan al die enthousiaste kinderen op hun fietsjes. Ze konden bijna niet wachten op hun wedstrijd rondje. Ook dat is een nieuw fenomeen van de afgelopen jaren: veel meer fietsende kinderen. Al met al een prachtige zondagochtend en alles was super goed georganiseerd.

 

 

Zie Albert gaan

 

En? Hoe heeft Albert het gedaan? Hij ging echt voor de eerste plaats. Helaas moest hij halverwege afhaken vanwege verkrampte/verrekte spieren in de benen. Heel erg sneu. Tja de 30 is hij natuurlijk al lang gepasseerd. Wel een reden om dagelijks meer te gaan rekken en te strekken. De volgende keer wil hij namelijk weer meedoen.

Anita

 

Een verzameling fietsen voor het verenigingsgebouw van Melissa in Frilingkianika

 

 

 

4 gedachten over “Sportief!

  1. Anita, ik twijfel er geen seconde aan dat de Grieken een goed hart hebben en er destijds weinig sportievelingen op Kythira te bespeuren waren maar ik vermoed dat er net toch iets meer mannelijke bestuurders bezorgd waren om je fysieke welzijn 😉
    Oh wat jammer voor Albert! Maar deelnemen is belangrijker dan winnen. Next time better!

    1. hahaha…het waren inderdaad mannen die stopten Krista. In het weekend van 9&10 april is de laatste Svelta bike&run race in Potamos. Een mooi doel om naar toe te werken! groetjes Anita

      1. Zou ik durven inschrijven? Het kriebelt in elk geval. Maar het zal wel opnieuw een trail zijn en lopen op die onverharde paden is niet zo mijn ding. Zal er toch nog eens een nachtje over slapen. Groetjes, Krista.

  2. Een rondje hardlopen bij jullie in de buurt. Nou… dan zal er eerst wat heuveltraining moeten aan vooraf gaan. Lijkt me leuk maar wel pittig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.