Cistus creticus

cistus creticus

  De allereerste keer dat ik dit bloemetje zag, de cistus creticus, was tijdens ons rondje Mani in 2008. Ik stond met open mond te staren naar de intense kleur en de verkreukelde bloemblaadjes, als verfrommelde stukjes papier die weer waren opengevouwen.     Is dit bloemetje wel echt? Vroeg ik me toen af. Ik raakte het voorzichtig aan. De…. Lees verder….

De granaatappel

De granaatappel

    Als ik ‘granaatappel’ google zijn het vooral de indrukwekkende gezondheidseffecten die dit bijzondere stukje fruit kenmerken. Een voedingsbom eerste klas. Vanwege hun vele zaden staat de granaatappel symbool voor vruchtbaarheid. De eerste afbeeldingen van de granaatappelboom zijn gevonden op grafschilderingen van de Egyptenaren van 2500 voor Christus. Een levenselixer dat onsterfelijk zou maken volgens de oude Egyptenaren. Daar…. Lees verder….

Dákos

  “Psst Anita, wat is dat voor gerecht?” Vraagt vriendin Els fluisterend en knikkend naar het tafeltje naast ons. “Het lijkt wel pizza!”  Ik kijk naar het gerecht op het betreffende tafeltje in de ‘mezzedopolio’ waar we ons bevinden,  een stelletje zit zichtbaar te genieten van hun eten. Als ik zo naar het gerecht kijk, heel even maar hoor, dan…. Lees verder….

De tomaatjes van Albert

De tomaatjes van Albert

  De tomaatjes van Albert hebben het ‘vakblad voor natuurlijk tuinieren‘ gehaald! Daar zijn we best een beetje trots op. De tuinliefhebber heet het blad en volkstuinvrouw nr 1 in Nederland, Caroline Zeevat, heeft het recept opgenomen in haar eigen rubriek. Hoe dat zo? En waarom zijn de tomaatjes van Albert zo bijzonder? Iedereen die bij ons in het guesthouse met…. Lees verder….