Renovatie project Aroniadika

 

In het dorp Aroniadika, 300 meter van ons huis/guesthouse, is in oktober een renovatie project begonnen. Zo’n zes jaar geleden zijn er ca 20 oude huizen ‘schoongemaakt’. Dat wil zeggen dat het nu lege ruïnes zijn, zonder bouwafval waar je vrijelijk in rond kunt lopen. De oude gewelven, de zogeheten ‘kamares’, en de wijnputten oftewel ‘lanos’ en alle prachtige doorkijkjes roepen een gevoel op van lang vervlogen tijden. Het is een groot renovatie project waar onze, helaas te jong overleden aannemer, graag aan mee zou hebben gewerkt. Hij had het er altijd over. De huizen zouden na renovering verhuurd of verkocht gaan worden. De heer Spiliades, Milos restaurants, is de eigenaar van al deze ruines en bezit zelf een vakantiewoning in Aroniadika. Het is een privé project en heeft niets te doen met de gemeente of de overheid.

 

Renovatie project Aroniadika, Kythira

 

Het pand naast het kafeneon in Aroniadika, zie foto, is het eerste project. De bedoeling is dat dit een een winkeltje gaat worden.

Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Anita

*klik hier voor het vervolg en het eindresultaat

2 gedachten over “Renovatie project Aroniadika

  1. Leuk te leven dat er gebouwd gaat worden in Aroniadika. Zijn er al meer ontwikkelingen in de bouw Anita?

    Groet, Nick en Marjo

  2. Hallo Nick en Marjo, nou en of er ontwikkelingen zijn. De renovatie van dit project gaat erg traag maar zo langzamerhand begint het ergens op te lijken. Ik ga snel een foto maken en een update plaatsen. groetjes Anita NB: en binnenkort nog meer nieuws over andere renovatieprojecten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.