Op de elektrische fiets

 

Het is gelukt! Voor het eerst van ons leven op een elektrische fiets en dan ook nog eens op Kythira. Samen met Pavlos van de fietsenwinkel Mazzipetti in Potamos fietsten wij een paar uur op elektrische mountainbikes over zandpaden, heuveltje op en heuveltje af. Met een beetje ondersteuning, ‘support’, kom je met gemak omhoog en heb je de te leveren krachtsinspanning zelf in de hand. Iets heel anders dan op een ‘gewone’mountainbike.

 

Op de elektrische fiets

 

Bij een afdaling is ‘support’ helemaal niet nodig. De rem wel. Dan kom ik meteen bij het meest kritieke punt: de heuvel affietsen. Eigenlijk geldt daar hetzelfde als bij het naar beneden wandelen, het is vooral opletten geblazen vanwege de losse stenen. Dat geldt ook voor het naar beneden zoeven op de geasfalteerde wegen. Want dat kan snoeihard gaan.

Van het verkeer hadden wij geen last en het verkeer ook niet van ons, alleen maar veel bekijks. Drie mensen die achterelkaar op een fiets rijden valt best op, op Kythira. Is het gevaarlijk? Dat gevoel heb ik niet een keer gehad. In het voor- en najaar is het rustig op de Kytheriaanse wegen, in de winter nog meer, en is het precies zoals elders in het verkeer waar je op een fiets of in een auto stapt: goed opletten. Wat betreft de helm, ik heb niet eens gemerkt dat ik er eentje op had.

 

Op de electrische fiets
Rian op de e-bike fiets, lekker toeren over Kythira

 

Zowaar kregen we nog een paar tips van Pavlos. Fietstips van een Griek! Een e-bike fiets is best zwaar en even afstappen op een steile weg vergt wat aandacht om dan weer op te stappen én omhoog te fietsen. Net zoals met het remmen als je hard naar beneden zoeft. “Anitaaa!!! Alleen met je rechterhand remmen.” Okidoki…

 

Op de elektrische fiets
John begon met een gewone mountainbike maar was toch heel erg blij met een e-bike. Hij is een geweldige fietser en twee uur fietsen vind hij maar niets. Met de e bike kon hij zeker een halve dag op pad zijn en toch een stevige inspanning hebben gehad.

 

Wij zijn dus superenthousiast en dat sloeg meteen over op de gasten van de afgelopen weken. John bijvoorbeeld is een fanatieke fietser en thuis heeft hij een heel arsenaal aan fietsen staan, edoch geen e-bike. Op Kythira heeft hij genoten van al zijn e-mountainbike tochten, hij is om. Mindfulness coach Rian Comou is ook om. Zij huurde een elektrische toerfiets. Ze fietste van Potamos naar Karavas, ze heeft een koffietje gedronken in Platia Ammos en fietste terug via Panagia Despina. Volgend jaar weer!

Wie volgt?

Heb jij zin aan een actieve(re) vakantie? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden van een fietsvakantie, of een wandel/fietsvakantie op Kythira. Of laat ons je ideetjes weten via albert@eengriekseiland.nl of anita@eengriekseiland.nl.

Anita

Op de elektrische fiets
Kom je een keertje fietsen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.