Van dorp naar dorp

Pitsinades

      Vamvakaradika, Aroniadika, Kastrisianiki (alledrie op de foto hierboven) Aloïzianika, Tzoannianika, Frilingkianika, Gerakitianika, Pitsinades. Duizelt het je al? Zelfs voor een Griek, die voor het eerst naar Kythira komt, zijn het tongbrekende dorpsnamen. Probeer ze ook nog eens te onthouden. Best lastig. Wat dacht je van het Pitsinades, ons dorp, en het dorpje Pitsinianika, een dorpje richting het…. Lees verder….

April en mei, voorjaar op Kythira

Wandelen op Kythira

  “Kun je thuis wennen?” app ik Rian. ‘Ik heb het voortdurend koud’ appt ze terug. Door manlief wordt ze, thuis in Middelburg, flink in de watten gelegd met sappige asperges met geklaarde boter en ei. Familie en buren komen langs, er  is aan aandacht geen gebrek. Mindfulness trainer Rian Coumou is net een paar dagen terug van vijf weken…. Lees verder….

StilteWandelen en Mindfulness, een Speciale Vakantie

StilteWandelen en Mindfulness, een Speciale Vakantie

  Hoe kunnen 8 mensen zo veel lawaai maken? En die komen voor StilteWandelen? Tijdens de kookworkshop, later in de week, moest ik mijn best doen om verstaanbaar te zijn. Een van de deelnemers maakte terloops een opmerking van:” Nu begrijp je waarom wij meedoen aan de week StilteWandelen en Mindfulness…” Daar was alles mee gezegd.     Een nieuw…. Lees verder….

Wandeling Diakofti

Wandeling Diakofti

  Een topwandeling! Dit prachtige wandelpad van Diakofti naar Avlemonas. In september is de route min of meer officeel geopend en wij waren erbij. Alle eer voor dit voortreffelijke werk: het vinden van het pad maar tevens het ‘schoonmaken’ van de route, gaat naar Alekos Kastrisios. Kythiriaan bij uitstek en het was zijn persoonlijke missie van het afgelopen jaar. In het…. Lees verder….

Wandeling rond Aroniadika

Wandeling rond Aroniadika

  Een wandeling rond Aroniadika, Pitsinades, Aloizianika en Frilingianika gaat nog leuker worden. Afgelopen week is het team van Kythera Hiking gestart met het ‘schoonmaken’  van de laatste overwoekerde oude ezelspaden ‘monopathia’ in en rond deze dorpjes. Iedereen die wel eens bij ons heeft gelogeerd, en een van de door ons beschikbaar gestelde wandelingen maakt, weet dat er diverse paden…. Lees verder….