Eindeloos zonnige eilanddagen

 

Het is zowaar een bewolkte dag. De temperatuur zakt de komende dagen zelfs tot onder de 20 graden. Dat is even wennen na die vele weken van eindeloos zonnige eilanddagen. Wat een voorjaar. De keerzijde van dit prachtige weer is de droogte! Zou het nog gaan regenen voordat de zomer losbarst?

Lees ook: bidden voor regen in 2017

 

Carnaval op Kythira
Maart 2024, Carnavalsoptocht in Potamos, zonnig en feestelijk.

 

In maart en april is het klimaat uitermate geschikt voor het buitenschilderwerk en onkruid wieden. Dit voorjaar nog eens extra vanwege het mooie en droge weer. En de vele windloze dagen. Zo heb ik inmiddels twintig luiken van een vers laagje verf kunnen voorzien en diverse kozijnen bijgewerkt. Ik ga nu snel verder met het verfwerk binnen.

 

Schone Maandag op Kythira
Maart 2024, Schone Maandag oftewel de vastenperiode gaat beginnen, de 40 dagen voor het Griekse Pasen op 5 mei. We wilden met z’n allen naar een restaurant voor de lunch maar alles zat volgeboekt op Kythira! Door naar plan B: iedereen heeft een gerechtje gemaakt, een drankje meegenomen en daar zaten we dan, op het terras van  Chousti Diakofti. Dan ook maar meteen een wandelingetje naar de archeologische grot Chousti en het strand.

 

Het is een warm voorjaar en de olijven in de boomgaard staan midden april al vol in bloei alsmede de fruitbomen. Een maand eerder dan gebruikelijk. Sinds een paar jaar heeft Albert de hele boomgaard voorzien van een dikke laag olijvenblad, humus! Nou het resultaat mag er zijn. De humus is een geweldige grondverbeteraar en houdt het water cq regen beter vast. Alle kruiden en andere planten onder de olijf- en fruitbomen staan de hele zomer zo ook heerlijk koel in de halfschaduw want de bomen zijn flink gegroeid. Albert is zijn eigen voedselbos aan het maken en daar plukken we letterlijk de vruchten van.

Boek hier je olijf-pluk-plekje in november?

We zijn niet alleen aan het werk hoor want er is regelmatig een etentje of een feestje overgoten met of zonder Griekse tradities. En wat dacht je van een vakantie op Kythira? Wij hebben ons tasje gepakt, de auto ingeladen met proviand en hoppa…richting Diakofti. We logeerden in ons vakantiehuis die we Chousti Diakofti hebben gedoopt vanwege de ligging naast de archeologische grot Chousti.

 

*klik op de foto voor een vergroting

 

Verwend als we zijn in Aroniadika, in het guesthouse, met geweldige zonsondergangen in zee, zagen we in Diakofti de zon opkomen uit zee. De ogenschijnlijk eindeloos zonnige eilanddagen, de vele zwemmomentjes, de supermooie wandelingen en ’s avonds lekker uiteten dat voelde alles bijelkaar als een heerlijke vakantie op een Grieks eiland. Wat een geluk!

Er is te veel om op te noemen maar de foto’s spreken voor zich.

Anita

Leestip de nieuwste blog op Griekipedia: Op de achterbank

PS: vakantiehuis Chousti Diakofti is het hele jaar door te huur! Kijk hier maar eens

 

Strand schoonmaak
Strand schoonmaak Agios Lefterios. In de wintermaanden spoelt er veel troep aan op de stranden. James Prineas nam het initiatief voor diverse strandschoonmaak actie’s. En als je dan met velen even een paar uur bezig bent heb je maar zo vier aanhangers vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.