Belastingbetalers ja of nee?

Geschokt lees ik een bericht in de krant: Negatief reisadvies voor Griekenland…() Als we met zijn allen besluiten om het restant van ons vakantiegeld niet meer in Griekenland maar in een ander land uit te geven, dan denk ik dat de Grieken gauw tot bezinning zullen komen en het wel uit hun hoofd zullen laten om voorwaarden te gaan stellen aan de hulp die ze krijgen uit Europa en dus ook van ons Nederlanders()…een koekje van eigen deeg zo staat er ook letterlijk in de tekst.

Kortom het is de hoogste tijd voor wat feiten. De belastingdruk voor de lage inkomens is met 337% toegenomen de afgelopen paar jaar.  Bij meer dan 30% van de Griekse bevolking is het netto besteedbaar inkomen per huishouden minder dan 7000 euro. Zo blijkt uit een recente studie in opdracht van een Duits wetenschappelijk onderzoeksbureau.

De altijd persoonlijke vraag aan ons is: “Is het echt zo erg? Ja zeker”, kan ik volmondig toegeven. Per verdiende euro betalen wij belachelijk veel belasting. Veel meer dan een in Nederland verdiende euro met hetzelfde inkomen. Nu hoor je ons nooit klagen want wij kunnen rondkomen. Nog wel. Ons belastinggeld zal zeker gebruikt worden om de schulden van Griekenland af te betalen. Alleen houd ik steeds minder over om in de Griekse economie te steken. Het is water naar de zee dragen. Daarbij komt dat onze enige bron van inkomsten het toerisme is. Niet alleen van ons maar het is tevens de belangrijkste bron van inkomsten van heel Griekenland. En dat heeft het land, of nog beter: de Griek, nu even heel hard nodig. Veel toeristen, heel veel toeristen!

Zin in Griekenland? Gewoon gaan.

Anita

SONY DSC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.