Wandelen op uniek Kythira

 

Afgelopen zaterdag is er een belangrijke stap gezet tot het behoud van de identiteit van Kythira. Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente Kythira/Antikythera, KIPA (een stichting ter bevordering van de cultuur op Kythira), Medina (mediterraan instuut voor natuur en cultuur) en Kythera Hiking. Doel is om de vele oude en overgroeide paden weer in ere te herstellen. En met elkaar te verbinden zodat er een breed netwerk ontstaat van wandelpaden. Rekening houdend met de natuurlijke omstandigheden van plant tot dier. Een goede ontwikkeling. De prachtige natuur, de vele muurtjes, de spannende ruïnes, de olijfboomgaarden, de kerkjes en de dorpen, ze hebben allemaal een geschiedenis. Een verhaal. Opdat er niets verloren gaat. Eveneens is het een stap voorwaarts in de groei van het toerisme in het voor- en najaar. Dan zijn het ideale weersomstandigheden voor activiteiten waaronder diverse wandelmogelijkheden op Kythira.

 

Wandelen op uniek Kythira

Aroniadika, 30 september 2017. Een grote groep wandelaars, eilanders en toeristen, verkennen de M44.

 

De kick off van de samenwerkingsovereenkomst begon met ‘de opening’ van het pad de M44 (binnenkort op de website van Kythera Hiking). Startpunt was het kafenion in Aroniadika. De organisatie van deze middag lag in handen van KIPA. Het was een aangepaste wandeling van slechts 2 km omdat diverse sprekers onderweg het een en ander vertelden over de natuur of het dorp. De nieuwe M44, die de dorpen Pitsinades, Aroniadika, Aloizianika, Frilingianika, Kastrisianika en Tzouanika met elkaar verbindt, is ca 8 km.

Tot op de oude wandelpaden! Tot op Kythira…

Anita

 

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

  1. Wat een goed initiatief.
    Leuke, korte wandeling vanaf het guesthouse.👍

  2. Nog vier weken……ik kan niet wachten! De voorpret is ook eigenlijk wel fijn. Uitgesteld genieten. liefs, Albert en Anita tot dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.