De terugblik van Dijsselbloem en de vooruitblik van Tsipras

Hoe gaat het nu in Griekenland?

  Eind augustus reisde voormalig voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, af naar Griekenland. Nieuwsuur was erbij en sprak met hem en met diverse Grieken. In de video (klik op de blauwe tekst hieronder) van ca 14 minuten heeft Dijsselbloem een persoonlijk gesprek met een vastgoed ondernemer, een historicus en een journaliste. Dijsselbloem: “We hebben te veel gevraagd van de…. Lees verder….

De doodsteek voor het kleinbedrijf?

De doodsteek voor het kleinbedrijf?

  Als de geplubiceerde belastingen en te betalen (sociale) verzekeringspremie’s voor 2017 doorgaan is dat de doodsteek voor het kleinbedrijf in Griekenland. De verandering (lees: verhoging) zit voornamelijk in de betaling aan een pensioenfonds en ziektekostenverzekering. Een verplichte (aftrekbare) bijdrage van maar liefst 27% over het bruto inkomen met een minimum van 585 euro per maand. De inkomstenbelasting begint bij…. Lees verder….

De belastingen blijven stijgen

  Hoe kun je rondkomen van 340 euro per maand? Onze 80-jarige Griekse buurvrouw is ten einde raad. Wederom is er 30 euro op haar pensioen ingehouden. Een bezoekje aan onze accountant voor de jaarlijkse belastingaangifte is ook wel eens leuker geweest. De inkomstenbelasting is met 3% verhoogd naar 29% (een belastingvrije voet bestaat niet in Griekenland). De BTW op…. Lees verder….