Vrolijk (Grieks) Pasen!

 

 

Wanneer de zoete bedwelmende geur van de gele brem zich vermengd met wierook en zich verspreidt over heel Kythira, en de lekker ruikende roze jasmijn in onze binnenplaats in volle bloei staat, dan kan dat maar een ding betekenen: het is de grote week voor Pasen.

Voor deze feestelijke week komen vele buren en bekenden uit Athene naar Kythira voor een extra lang paasweekend. De vakantiehuizen worden geopend, stoepjes worden nog eens extra geveegd, de veerboten zijn goed gevuld en het vliegtuig is volgeboekt.

De uitbundige voorjaarstooi van wilde bloemen is op haar mooist en als de zon er op schijnt dan gaan alle knopjes open. Een kleurige uitspatting van vreugde.

Καλό Πάσχα! Vrolijk Pasen!

 

Vrolijk (Grieks) Pasen

 

Dat het op vele vlakken in Griekenland beter gaat is niet onopgemerkt gebleven in Nederland. Nieuwsuur heeft daar onlangs nog een uitzending aan gewijd. Bij deze het artikeltje wat er over geschreven is: het slechtste jongetje van de klas is nu….

Na een zeer diep dal, dat begon net nadat wij op Kythira arriveerden in 2008, lijkt de Griekse crisis te zijn overwonnen. Hallelujah!

Kom eens langs,

zonnige groetjes, Albert&Anita

 

Vrolijk (Grieks) Pasen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.