Van Oranje!

 

Kythira van Oranje? De oranjekoorts sloeg al vroeg toe op Kythira. Alleen in een heel andere vorm dan dat je wellicht zou denken. Een dikke vette laag noord Afrikaans zand. Gedurende de dag werd het steeds donkerder en vooral heel erg oranje. Het was mooi en bevreemdend tesamen met een warme zwoele wind.

 

Sahara zand
Het moment dat het oranje begon te worden

 

De prachtige oranje gekleurde lucht kennen we van de stralende zonsondergangen, dat kwartje viel. Het buitenaardse was dat alles leek te zijn opgeslokt door een dikke oranje mist. De lampen binnen zagen er uit als onnatuurlijke lichtbommen, helemaal als je van buiten naar binnen keek. Helaas geen foto.

 

Even later werd het diep oranje

 

Een paar uur later was het al een stuk helderer en daarna trad al vrij snel de avond in. De volgende ochtend bleek het stof toch op vele plekken te zijn neergedaald en dat veeg je niet eenvoudig weg. Dat heeft een flinke schrobber nodig. Er zijn wel vaker Sahara zand stofwolken maar dit was de eerste keer dat we het zo extreem ervaarden. Dan weten we weer waarom we een zandkleurig guesthouse hebben ipv wit, tijdens de bouw een tip van een Griekse buurvrouw.

Mensen met longaandoeningen en allergieën kunnen trouwens flink last hebben van deze dikke stofconcentratie.

Anita

 

Tis wel echt heel erg oranje buiten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.