Home sweet home

Na twee weken vakantie, ja echt op vakantie én voor het eerst in 7 jaar zo lang naar iets onbekends, is het heerlijk om thuis te komen.
Na al die jaren hebben we eindelijk Kreta bezocht. Chania, Rethymno en Iraklion hebben we gezien. En het Lasithi plateau en de geboortegrot van Zeus. Ook de prachtige paleizen van Knossos, Phaistos, Agia Triada en Gortis. We verbleven in het dorpje Sivas in het Zuiden vlakbij het hippiestrand Matalla, helaas ten onder gegaan aan de commercie, en het Kommos strand, veel mooier. We kwamen niet voor de stranden wel om uit ons dagelijkse ritme te zijn. Even te resetten. Ik denk dat we nu een vakantie gevierd hebben zoals veel van onze gasten dat doen in het voor- en najaar. Nou dat smaakt naar meer.

De haven van Chania op de foto, althans een deel. De oude stad van Chania is het meest pittoresk van de drie grote steden. Het enige wat ik heb gemist was het ‘eilandgevoel’. Kreta is zo groot en de bergen zijn zo hoog dat de zee heel ver weg lijkt te zijn.

Twee weken was ik off-line, geen mail en geen social media. Albert hield de mail bij want de boekingen gaan, gelukkig, gewoon door.
De verkiezingsuitslag was verrassend en ook weer niet. Wij zien onze Griekse toekomst vol vetrouwen tegemoet. Of het nu Grexit is of niet, drachmen of euro de Griek is niet te veranderen en al helemaal niet te sturen. Onmogelijk! Daar komt de EU nu ook achter. Pijnlijk is het vooral vanwege al die (geinvesteerde?) miljarden. Is dat geld voorgoed verloren of gaat de nieuwe Griekse regering een bloeiende economie opzetten en vertegenwoordigen?

Anita

NB: binnenkort meer foto’s en verhalen van onze vakantie op Kreta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.