Reisverslag autoreis 65+ van Assen naar Kythira

Reisverslag van Jan en Bertha Snippe
van Assen naar Kythira met de eigen auto
maart 2010

DAG 1
Onze reis per eigen auto voert ons van Assen naar Irschenberg. Irschenberg ligt ca. 40 km ten zuiden van München. In Irschenberg overnachten we in Gasthof Kramerwirt dat ligt een kilometer van de snelweg. Na een goede nachtrust gaan we de verder richting Oostenrijk.

DAG 2
Bij het eerste tankstation dat we tegenkomen kopen we een vignet (verplicht voor het gebruik van de snelweg) en vullen meteen de benzinetank. We gaan verder langs Innsbruck en over de Brennerpas met prachtige plaatjes van besneeuwde hellingen waarop hier en daar nog geskied wordt. Voor de “Europabrücke” moet er weer betaald worden. Dan komt wat de beroepschauffeurs het “circuit” noemen: de rit door Tirol met vijftien tunnels. Via Verona rijden we door de Povlakte naar Venetië; we arriveren omstreeks half drie bij het incheckbureau van Minoan Lines, de veerbootmaatschappij die ons naar Patra in Griekenland brengt. We kunnen vlot aan boord en worden naar onze hut gebracht. Prompt om 17.00 uur vertrekt de boot door het Canal Grande en zien we Venetië aan ons voorbij trekken, een fraai gezicht. Eenmaal op volle zee, de Adriatische, gaan we de boot verkennen, maar het wordt ons aan dek al spoedig te fris met die stevige wind.
De boot heeft van alles: een restaurant, een winkel, prachtige lounges met comfortabele zetels, een internethoek, een speelhoek, pinautomaat zwembad en diverse barretjes. Het lijkt wel een cruise-boot, al zijn we daar nog nooit op geweest.

Boven en beneden foto is vanaf de boot genomen. Dan varen we door het Canal Grande met een schitterend uitzicht op Venetie.

DAG 3
We krijgen altijd een 4-persoons hut vanwege onze leeftijd(65+): hoeven we niet op een stapelbed te klimmen. We slapen heerlijk uit en komen om een uur of elf aan dek waar het nog behoorlijk waait: iemands bril waaide van zijn neus maar werd gelukkig heel teruggevonden. We vermaken ons deze dag met lezen, wandelen, lezen, koffie, lezen…heel ontspannen allemaal. In het restaurant kan men lunchen en de warme maaltijd ’s avonds gebruiken, na daartoe via de intercom te zijn uitgenodigd. De reis wordt onderbroken voor een tussenstop in Igoumenitsa en Corfu.

DAG 4

Heel vroeg komen we aan in de haven van Patra; omdat het nog donker is doen we, zodra we op de kade zijn, de autostoelen achterover en de ogen dicht tot het licht wordt. Dan gaan we de snelweg op richting Athene waar we al spoedig de indrukwekkende brug naar Noord-Griekenland ontwaren: de Pio Rio. Bij Korinthe slaan we rechtsaf richting Tripoli: een schitterende niet drukke snelweg, die ons door de Peloponnesos voert; na Tripoli verlaten we deze weg om richting Sparta te rijden.

Omdat we zo lekker opschieten maken we een kleine omweg naar Monemvasia, een vestingstadje aan de oostkust.

We genieten bij zonnig weer van doorkijkjes en uitzichten in dit mooie stadje waar overal groei en bloei te bewonderen is.

We komen tegen vijf uur in de middag aan in Neapoli, waar we in hotel Ayvali aan de boulevard onze intrek nemen;

vanaf ons balkon kijken we uit op de pier waar we de volgende ochtend om tien uur inschepen voor de laatste oversteek.

DAG 5
Om precies elf uur vertrekt de afgeladen veerboot naar Kythira. Afgeladen omdat veel Grieken en een heleboel toeristen met Pasen op het eiland willen zijn.
Klik hier voor een kaart van Kythira. We rijden van Diakofti naar Aroniadika/Pitsinades en zijn om één uur in het Guesthouse “Fos kè Choros”, waar we door A&A warm worden ontvangen met koffie en een brok heerlijke eigengemaakte citroentaart. Lekker uitgerust beginnen we aan onze “vakantie” met het uitpakken van alle meegebrachte artikelen: hangmatten, slippers, ondergoed, aardewerk, sportschoenen, lampen, chocola en cadeau’s van de familie. He he de auto is eindelijk weer leeg.
We verblijven eerst in Frilingianika in huize Kalami. Na het paasfeest verhuizen we naar het Guesthouse.

Jan en Bertha Snippe
maart 2010

2 gedachten over “Reisverslag autoreis 65+ van Assen naar Kythira

  1. Pingback: Ons leven op Kythira 2011 - Xenonas Fos ke Choros - een Grieks eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.