Is een fly-drive iets voor jou?

 

Als een fly-drive iets voor jou is lees dan verder en zo niet, lees dan gerust ook even mee 🙂  want wie weet ontdek je toch iets interessants. Een fly-drive is in dit geval vliegen op Athene en vandaar met je huurauto verder reizen naar het zuiden van de Peloponessos om daar op de veerboot te stappen naar Kythira.

 

Is een fly-drive iets voor jou?
Voorbeeld routes met een aantal hoogtepunten. Opstapplaatsen voor de veerboot naar Kythira zijn: Gythion en Neapolis

 

Lijkt het je niet heerlijk om paar dagen rustig rond te reizen door het uitgestrekte Griekse landschap en nieuwe plekken te ontdekken die je alleen van de mooie plaatjes kent of van alle heroïsche verhalen uit de geschiedenisboeken? Ik geef je zes redenen waarom een bezoek aan de Peloponessos samen met Kythira zo leuk en zo gemakkelijk is:

-Reizen van Athene naar het zuiden van de Peloponessos is een reis door de geschiedenis. Van oude tijden naar het Byzantijnse rijk tot heden, daar waar tradities en mythes elkaar overtreffen.

-Je bent een echte Griekenlandliefhebber want de Acropolis heb je al tig keer bezocht en je hebt inmiddels 35 Griekse eilanden ontdekt, maar je bent nog nooit op Kythira geweest? Voor zowel de Peloponessos als Kythira geldt dat je hier een ‘ander Griekenland’ zult ervaren. Of herkennen. Volgens veel van onze gasten, die al 40 jaar door Griekenland reizen, tref je op beide de juiste Griekse sfeer nog aan ‘zoals het ooit was’.

-In 2016 is de Peloponessos door Lonely Planet uitgeroepen tot de leukste plek van Europa om te bezoeken.

-Aangekomen in het zuiden van de Peloponessos, in het dorp Neapolis*, vaart de veerboot dagelijks in anderhalf uur naar Kythira. Reizen met de veerboot is een op en top Grieks aangelegenheid. Een leuke ervaring om de Griekse chaos om en nabij de haven mee te maken en dan met z’n allen de zee op te gaan. Wie weet spot je een dolfijn!

-En dan aankomen op Kythira**! Uitrusten van alle indrukken en heerlijk ontspannen op het mooiste en leukste eiland van de Griekse archipel.

– Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft Albert een opzetje voor je gemaakt, om je een idee te geven. Lees hier alles over de fly-drive

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stel ze gerust.

Anita

 

*er vaart ook een veerboot vanuit Gythion, zie het veerbotenschema

**Waarschuwing! Menige gast heeft achteraf spijt dat ze ‘maar’ een weekje Kythira hebben geboekt! Hou hier alvast rekening mee door langer te boeken of nog eens terug te komen. Een aantal van onze vaste gasten verblijven drie of vier weken en willen daarna nog niet naar huis…nogmaals, je bent gewaarschuwd!

Tip 1: Ben je nog nooit in Griekenland geweest? Start je Griekenlandavontuur op Kythira. Lees hier verder…

Tip 2: Diverse ReisVerslagen…

 

Is een fly-drive iets voor jou?
Griekenland is niet alleen zon, zee en strand…Klopt helemaal, maar toch is het heerlijk om zulke strandjes om de hoek te hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.