Kerst op Kythira

    Januari is al voorbij en het laatste stukje voor 2011 moet ik nog altijd schrijven. Een van de geweldige dingen als zelfstandig ondernemer is dat niemand mij achter de broek zit. De enige die iets van me wil ben ik zelf. Dat kan overigens nog lastiger zijn dan een ‘baas’ of manager. De laatste jaren is er zeker…. Lees verder….

De Olijf-Pluk-Weken 2011

  Eind oktober was het zo ver de olijvenpluk nam weer de overhand op Kythira. Omdat de olijfoliepersen pas per 1 november opengaan heeft het geen zin om eerder te gaan plukken dan eind oktober. Al zit menige Griek medio oktober al in de startblokken om de groene, niet rijpe, en zwarte, rijpe, vruchtjes zo snel mogelijk van de bomen…. Lees verder….

Twee unieke wandelingen

Een bijzonder plekje op het eiland is ‘The Magic Green Pool’ ook wel ‘het bad van Afrodite’ genoemd. In oktober 2010 zijn we er met z’n tweetjes naar toe gewandeld. Nu zijn we in het gezelschap van vrienden en sluit zich een jong geitje bij ons aan, maar daarover later meer. De wandeling is niet lang, slechts 45 minuten maar…. Lees verder….