Update

 

Na de turbulente weken in juli, met betrekking tot de Griekse kwestie en de daaraan voorafgaande maanden, mocht je je afvragen hoe het toeristen seizoen deze zomer is verlopen op Kythira. Bij deze een korte update. Eind juli kwam de stroom Griekse toeristen goed op gang. Het was zo druk dat een reservering in je favoriete restaurant noodzakelijk bleek, anders kreeg je geen tafeltje. De veerboten zaten stampvol en dat bracht eilandgasten, vooral de Italiaanse, wel eens in de problemen als ze ‘vergeten’ waren een ticket* te kopen voor de terugreis. Dan heb je soms geen keuze en moet je een dag eerder of later weg.  En een kamer bijboeken is in augustus heel erg lastig, de hotels en guesthouses zitten stampvol. Inmiddels is het begin september en zijn de grootste druktemakers, de Grieken, Italianen en Fransen, weer huiswaarts gekeerd. En niet te vergeten de Grieks-Australische toeristen, van oorsprong Kythirianen, daarvan lijken er elk jaar meer te komen. Zijn er nu geen toeristen meer op het eiland? Zeker wel, dat zijn vooral eilandgasten uit de koelere Europese landen.

 

Een paar uurtjes met de kano op pad is zo heerlijk. Een mini mini vakantie. In juli is het ons een middagje gelukt, eens kijken of het nog een keer gaat lukken in september.
Een paar uurtjes met de kano op pad is zo heerlijk. Een mini mini vakantie voor ons. Welgeteld is dit in juli een keer gelukt. Goed plannen in september, moet lukken.

 

Ik heb allemaal heerlijke zomerverhalen maar daar over later in september meer. Trouwens het is hier nog volop zomer. Met temperaturen rond de dertig graden en de hele dag zon is het weer nu al beter dan afgelopen juni. De echte Griekse zomer kwam dit jaar laat op gang, zal deze dan nu heerlijk lang voortduren? Ik gun het iedere eilandgast.

Onze Speciale Vakanties lopen als een trein. In de eerste week van november hebben we nog plek voor twee olijvenplukkers. Voor de rest zitten we bommetje vol. Heb je interesse mail ons gerust voor een ReisVoorstel op maat.

Melina Mallos voor een enthousiast artikeltje over ons van schrijfster Melina Mallos, geboren in Athene en opgegroeid in Brisbane, Australië. Jaarlijks verblijft ze in haar familiehuis in Potamos.

Anita

* in augustus zijn er veel Italiaanse en Griekse toeristen met eigen vervoer.

Met de kano langs de kust varen en dan vind je vanzelf wel een verlaten strandje.
Met de kano langs de kust varen en dan vind je vanzelf wel een verlaten strandje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.