ALBERT & ANITA

 

Sinds februari 2008 wonen wij Albert (Blok, 1966, Beilen) en Anita (Snippe, 1968, Emmen) op het prachtige Griekse eiland Kythira. Albert & Anita - AnitaAnderhalf jaar later openden wij de deuren van ons guesthouse Fos ke Choros, Licht en Ruimte.

Allebei komen we uit een geheel andere bedrijfstak en het beheren van een guesthouse was voor ons een totaal nieuwe ervaring. De grote overeenkomst tussen ons beide is dat ons werk ook onze hobby is. Zo hebben we elkaar in 1992 zelfs leren kennen bij een gezamenlijke werkgever. Op den duur werden onze werkoverleggen steeds leuker. Er gingen een paar jaar voorbij voordat we samen gingen wonen in het centrum van de stad Groningen. Daar kochten we een oud pakhuis en toen bleek dat onze smaak wat betreft inrichting en gevoel voor kleur en stijl heel goed overeenkwamen. In Groningen hebben we met reuze veel plezier gewoond en gewerkt.

Maar ons ultieme doel was toch om samen iets op te zetten in Nederland of…. op één van de prachtig mooie Griekse eilanden. Kythira Albert & Anita‘ontdekten’ wij voor het eerst in 2004 en na nog een bezoek waren we helemaal verkocht. Hier wilden we leven en wonen. Dit paradijsje delen we graag met onze volgers en met de gasten.

Graag nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op onze website en de blog (maar daar bevindt u zich al). Het is een kleine ontdekkingstocht net zoals ons leven hier. Zo hebben we leren olijven plukken waardoor we nu onze eigen olijfolie produceren en overheerlijke eetolijven inmaken. De boomgaard naast het guesthouse staat vol olijf- en fruitbomen. En niet te vergeten groeit er een grote diversiteit aan kruiden die iedere gast naar hartelust kan plukken.

In Nederland maakten we veel fietstochten maar op Kythira zijn we vanaf het begin aan de wandel gegaan en hebben ons verbaasd over de weelderige natuur en de prachtige wilde bloemen en kruiden die er allemaal groeien en bloeien. Een waar lusthof het hele jaar door.

Albert & Anita - AlbertVele ervaringen delen wij graag en zo zijn ook onze Speciale Vakanties ontstaan. Van olijven plukken tot stiltewandelen en van persoonlijke ontwikkeling tot ‘gewoon’ lekker wandelen.

De blog is nog altijd één van de meest bezochte onderdelen van de website. Veel van onze Griekse avonturen staan hier beschreven en u kunt er de laatste nieuwtjes en foto’s bekijken van en over het prachtige Kythira.

Veel kijk- en leesplezier en mocht u een vraag hebben stel deze gerust: anita@eengriekseiland.nl

En wie weet, tot op Kythira!

Albert & Anita

Tip: Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.