Kythira in tijden van corona

 

Kythira in tijden van corona. Het is stiller dan stil en dat blijft het voorlopig ook wel even. Premier Mitsotakis van Griekenland heeft op 28 april versoepelde maatregelen aangekondigd maar vooralsnog blijft ons guesthouse dicht tot half juni. Vanaf 1 juni gaan de eerste barretjes en cafetjes open en misschien een taverna. Per week zal er bekeken gaan worden of er meer of minder kan. Klik hier voor het overzicht van de maatregelen vanaf 4 mei op de blog van Parakalo. Vooralsnog is Kythira coronavirus vrij.

 

25/4 Het strand van Fyri Ammos

 

Het is stiller dan stil op de wandelpaden en op de stranden. Dat is best raar om deze tijd van het jaar. Zelfs voor het rustige Kythira. Al die stranden helemaal voor onszelf (en alle Kytherianen die van zwemmen houden) dat voelt best gek. Vanaf 4 mei mogen we officieel weer zwemmen in zee. En wanneer zullen de eerste toeristen (kunnen) komen? Volg de berichtgeving op onze website een grieks eiland.

 

 

17/4 Op weg naar het alleen per voet en boot te bereiken Vlychada strand, een heerlijke wandeling. In het voorjaar is het hier een bloemenparade van gele brem en blauwbloeiende salie. 

 

Het Fyri Ammos strand is nog maar het begin van een hele rij prachtige zandstranden, soms met mini kiezels, tot aan het dorpje Avlemonas. Zie je die mini huisjes op de eerste foto? Aan de voet van de berg. Na Fyri Ammos volgt Kombonada. Daarna Vlychada en daarachter het meest gefotografeerde strand van Kythira: Kaladi. Voor naaktrecreatie kun je terecht op Limni, een strand dat alleen te bereiken is via droge rivierbeddingen. Het langste zandstrand van Kythira begint na Limni en strekt zich helemaal uit tot aan het dorpje Avlemonas, hier vind je de mooiste baai van het hele eiland.

 

 

15/3 De hele zuid oostkust van Kythira met van bovenaf gezien het dorpje Avlemonas en op de uiterste punt is Fyri Ammos strand maar daar zie je van zo ver af niets van natuurlijk.

 

Heb je al zin in Kythira? Of sla je dit jaar je vakantie over? Ik ben heel benieuwd. Laat het me gerust weten.

Anita

 

29/4 groetjes!!! Met de buurvrouw in Chora voor haar noodzakelijke bezoekjes.

 

 

 

 

2 gedachten over “Kythira in tijden van corona

    1. hallo Marja, inmiddels is de grootste zomerdrukte op Kythira achter de rug. Er waren weinig buitenlanders maar wel heel veel Griekse toeristen.
      die probeerden toch een beetje de populaire en dus drukkere (en duurdere) eilanden te ontlopen. Wij waren daar blij mee. Het goede nieuws is dat Kythira nog altijd corona vrij is. Het is super veilig en ontspannen hier. Als jeje maar aan de regels houdt. Masker dragen binnen in openbare gelenheden en afstand houden. groetjes Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.