Verkiezingen, vervolg

Het is vandaag heel druk op het eiland, veel autoverkeer en volle winkels. Gisteren is er een vliegtuig met 77 Deense toeristen geland. Vandaag zou er een nieuwe lading ‘Rossers’ arriveren, zo noemen we dat in de volksmond, alleen het vliegtuig van Transavia kon niet landen vanwege het slechte weer, een glad wegdek. Het is al een paar dagen winters met regen en al. De gasten van Ross Holidays zullen vandaag vast nog wel arriveren dat is altijd goed geregeld. De Denen en de Nederlanders worden allemaal ondergebracht in Agia Pelagia en blijven veelal ‘hangen’ in deze kustplaats.
De drukte heeft veel meer te maken met de verkiezingen. Het eiland is even overstroomd met Grieken die hier niet wonen. Om hun stem uit te brengen op Kythira, vanwege familiebanden, moet men hier persoonlijk zijn. Aldus geschiedde.
Gisteravond was het een drukte van belang in de kafeneons en restaurants. Het stemlokaal sloot om 19:00 uur en daarna begon de grote telling voor heel Attica(mogen wij niet voor stemmen). De huidige burgemeester staat bovenaan met 39% maar er staat een partij vlak achter hem met 31%. De 50% + 1 stem is niet bereikt en om die reden mogen we volgende week weer stemmen tussen de grootste twee partijen. De zondagmarkt in Potamos wordt dan verschoven naar de zaterdag en op zondag is alles dicht. Behalve de kafeneons en restaurantjes want alle complottheorieën moeten toch ergens besproken worden…
Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.