De Griekse Mythologie

De Griekse Mythologie

  Het boek ‘De Griekse Mythologie’ van Toubi’s heb ik al sinds eind jaren 90 in mijn bezit. “…De Griekse mythen zijn niet zomaar “sprookjes”. Zij vertegenwoordigen lang vervlogen tijden, vullen de gaten in de geschiedschrijving aan, maar bovenal zijn ze een graadmeter van een bepaald cultureel niveau….” Zo maar een zin uit het voorwoord. En waarschijnlijk destijds door mij…. Lees verder….

The Archaeology of Kythera

  What a treasure, this book: The Archaeology of Kythera. Recently published (2015) and a musthave, if you are interested in the history of Kythera. The author Lita Tzortopoulo-Gregory is Kythirian and an archaeologist. She wrote the book together with her husband, an American historian and scholar. The book is about more than just archaeological finds. It covers the whole…. Lees verder….

Reizen door Griekenland

Reizen door Griekenland, hoe leuk kan dat zijn? Met een perfecte website en/of reisboek bij de hand verblijf je zeker op de mooiste locaties en in de leukste hotelletjes, Bed&Breakfasts en Guesthouses op het vaste land en op de eilanden. Jacoline Vinke ging je voor en heeft ze allemaal samengebracht op haar vernieuwde website . Het is nu nog makkelijker om…. Lees verder….

Paasweekend

De eerste paashazen van chocolade heb ik vandaag gesignaleerd. Nu pas? Ja nu pas, volgende week is het Griekse paasfeest aan de beurt. De chocolade lekkernijen komen altijd pas laat op gang. Een paar jaar geleden moest ik trouwens goed zoeken in de supermarkten naar chocolade paashazen en eitjes. De keuze wordt steeds talrijker maar het blijft vooral erg duur….. Lees verder….