Καλό Πάσχα!

 

Vrolijk Pasen vanaf Kythira!

Wij vieren het met paaseitjes uit Nederland, wat een heerlijke verrassing, en zonder een aantal van de vele Griekse tradities en zeker zonder de diverse jaarlijkse  eilandbezoekers die speciaal voor Pasen naar Kythira komen. Door de Griekse overheid wordt het sterk afgeraden om te gaan reizen, en het overgrote deel van de Griekse bevolking houdt zich daar aan.

Op diverse kerkdiensten na was er op Goede Vrijdag een toch nog een processie in Agia Pelagia

De Griekse paasviering begin mei staat garant voor tropisch warm weer. Ook dit jaar. Op zaterdag gaat de temperatuur zelfs ver boven de 30 graden. En op zondag tijdens de paaslunch, in klein gezelschap, zal het iets koeler zijn met een welkom wolkje.

 

Καλό Πάσχα
Agia Eleousa in Aroniadika

 

Op maandag 3 mei kunnen we zelfs een terrasje pakken, café’s en de restaurants mogen die dag weer open gaan. Voor het eerst sinds november 2020. Diverse eetgelegenheden waren al open met bezorg/afhaal service maar nu kunnen wij er ook echt gaan zitten. Wat een luxe, buiten zitten bij een restaurantje, en gewoon iets bestellen. We zijn er vast weer snel aan gewend.

Vanaf half mei gaat Griekenland open voor het buitenlandse toerisme. We zijn ons al druk aan het voorbereiden want de boekingen gaan buitengewoon goed. Vooralsnog hebben wij besloten 25 mei officieel open te gaan. Over een paar weekjes krijgen wij ons tweede pfizer prik en zoals het er nu voorstaat moeten wij ons, gevaccineerd of niet, alsnog wekelijks laten testen. Maar regels zijn er om te veranderen, het nieuwe normaal, en is vooral onderhevig aan voortschrijdend inzicht.

Fijn weekend!

Albert&Anita

**Het Griekse Paasfeest in 2019 lijkt te komen uit een ander tijdperk: het leven vóór Corona. Lees hier verder…  

 

 

 

2 gedachten over “Καλό Πάσχα!

  1. Goed dat jullie al een prik hebbn gekregen. Wij zitten hier nog steeds ongeduldig te wachten op een uitnodiging voor een eerste prik. Wij wensen jullie alvast een goed en veilig zomerseizoen. Wij kijken uit naar augustus😎
    Groetjes en fijn paasweekend,
    Krista en Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.